BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte Sinan Erdem Spor Salonu'nda Diyanet İşleri Başkanlığı'nca düzenlenen Kutlu Doğum Haftası programına katıldı. Programa, Başbakan Erdoğan'ın yanı sıra, Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu ve vatandaşlar katıldı. Başbakanın konuşması sırasında salonda kısa süreli elektrik kesintisi yaşandı.

Başbakan Erdoğan, Mevlana'nın “Testinin içinde ne varsa dışına da o sızar" sözünü hatırlatarak, “Evet, kalpte ne varsa, dilde, gözde, elde, ayakta, tüm bedende o vardır. Dil neyi söylerse söylesin, el neyi eylerse eylesin, eğer iman dilden öteye gitmeyip kalbi kuşatmıyorsa, kalbi tesiri altına almıyorsa, mühürleri kırarak kalbe yazılmıyorsa, o gerçek iman değildir. Münafık odur ki, kalbi başka yöne bakar, dili başka yöne" dedi.

14 asır önce Hz. Muhammed'e Hira Dağı'nda gelen 'Oku' emrinin, aslında "Kendi kalbini keşfet" emri olduğunun altını çizen Erdoğan, şöyle devam etti:

“14 asır sonra, açıkçası tüm insanlık, bütünüyle bir kez daha kalbimizi keşfetme ihtiyacı içindeyiz. Kalp ile beden arasındaki samimiyet köprüsünü yeniden inşa etmeye her zamankinden çok daha fazla muhtaç haldeyiz. Samimiyetin dışlandığı kalplerde olanın dile, dillerde olanın kalbe sirayet etmediği her araç bizi hakka götürmeyecek, tam tersine bizi haktan uzaklaştıracaktır. Siyaset eğer kalpteki ile dildekini samimiyet köprüsüyle birbirine bağlayabiliyorsa, hakka ve halka hizmettir. Adalet eğer vicdan ile hak arasındaki samimiyet köprüsünü tesis edebiliyorsa, adalettir. Devlet kendisini var eden insan ile arasında bir samimiyet köprüsü imar edebiliyor, yani insanı yaşatarak, insan için ayakta kalabiliyorsa, adil bir devlettir. Medya dedikoduyu değil, iftirayı değil, söylentiyi değil, kalpte olanı; yani hakkı manşetine taşıyabiliyor, gerçek ile harf arasında samimiyet kurabiliyorsa, dürüst medyadır.“

ERDOĞAN KONUŞURKEN ELEKTRİKLER KESİLDİ

Başbakan Erdoğan, konuşmasına tam “Gerçek bir mümin için Allah yeterlidir; O'nun kitabı yeterlidir, O'nun resulü yeterlidir. Allah'tan başkasına kulluk eden kaybetmiştir" diye devam ettiği sırada salonun elektrikleri kesildi. O sırada, etkinliğe katılan vatandaşlar “Recep Tayyip Erdoğan" şeklinde sloganlar atarak ve alkışlarla Başbakan Erdoğan'a moral verdi. Salondaki jenaratörler çalıştırıldıktan sonra Başbakan Erdoğan konuşmasına devam etti.

Erdoğan, şunları söyledi:


"Kur'an-ı Kerim dışında delil arayan, yolundan sapmıştır. Rasul-ü Kibriya Efendimiz dışında rehber arayan ışığı arkasında bırakmıştır. Bütün Müslümanlardan samimiyetini esirgeyen, bunun yanında başka idareciler ile başka otoritelere boyun eğen, saygı gösteren, başka Müslümanlardan yüz çeviren, hem aldatan olmuş, hem de aldanan olmuştur. Allah rasulü istismar edilemez. Bütün müminlerin efendisi olan Hz. Muhammed Mustafa (SAV), dünyevi hırslar için, tamah için, iktidar ve güç arzusu için, hiçbir şekilde ne mesajlarıyla ne yaşantısıyla ne de rüyalarda ve filmlerde istismar aracı yapılmaz. İnsanlara iftira atmak, iffetlerine dil uzatmak, insanların mahremlerine girmek, bunları kaydedip tehdit ve şantaj aracı olarak kullanmak, güzel dinimizin hiçbir ilkesiyle asla bağdaşmaz. İşte onun için tekrar ediyorum; çıkar şebekelerinin kirli oyunları adına istismar edilen kardeşlerime işte onun için tekrar hatırlatıyorum:

Bize Allah yeter, bize Kur'an yeter, bize alemlere rahmet olarak gönderilmiş Hz. Nebi yeter. Sınırlar belliyken, helal ve haram dairesi belliyken, örgüt çıkarları adına sınırları aşmak, helal ve haram dairesinden çıkmak, iman ve samimiyet dairesini de terketmektir. Açık açık ifade etmeliyim ki, ne devletin, ne siyasetin, ne de arzularına yenik düşmüş hırslıların elinde elverişli bir imkan olarak görülemez. Görevi hakka ve halka hizmet etmek olan her kurum, her oluşum ve her şahsiyet, bu milletin milli ve manevi değerlerini görmek, gözetmek ve ona saygı duymak durumundadır. Din ve devlet işlerinde istismarı şiddetle reddediyor, samimiyeti sonuna kadar savunuyoruz. Her meselemizde olduğu gibi, din ve devlet münasebetlerinde de devlete ve insanlığa doğru yolu gösterecek olan sadece ve sadece samimiyettir. Samimiyet, din ve devlet işlerini normalleştireceği gibi, dinin devlet, siyaset ve hırslı şahıslar elinde saygısızlığa uğramasına, kutsiyetinin zedelenmesine engel olacaktır.“

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, etkinliğin sonunda, Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'a gül verdi. Erdoğan, vatandaşları selamlayarak salondan ayrıldı.