Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'nin 12. Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından Başbakan'ın Ahmet Davutoğlu olacağının açıklamasının ardından Ankara'da iktidar kulisleri yeni hükümette kimlerin yer alacağına kilitlendi.

KABİNEDE DIŞARDAN KAÇ BAKAN OLUR?

Siyasi kulislerde en çok konuşulan konulardan biri de, kurulacak yeni hükümette dışardan kaç bakanın görev alabileceği.
Mevcut kabinede, milletvekili olmayan bir tane bakan, İçişleri Bakanı Efkan Ala bulunuyor.
Ancak kurulacak yeni kabinede görev alacak isimleri içinde, yine milletvekili olmayan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın, Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı İbrahim Kalın'ın isimleri geçiyor.

KRİTİK TOPLANTIDA, İLGİNÇ İSİM

Başbakanlık binasında dün, tüm bu kabine söylentileri sürerken, kritik bir toplantı yapıldı. Ve o kritik toplantıya, beklenmedik bir isim katıldı.
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay başkanlığında, Başbakanlık resmi binasında gerçekleşen toplantıda, barış sürecinin geleceği masaya yatırıldı.
Toplantıda, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, MİT Müsteşarı Hakan Fidan katıldı.
Toplantıda, devlette resmi görevi olmayan bir isim ise özellikle dikkat çekti; toplantıda AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş da hazır bulundu.
Kurtulmuş'un toplantıya katılması, "kabineye hazırlık" olarak yorumlandı.