CHP'nin dün yapılan Olağanüstü kongresinde Genel Başkanlığı yeniden kazanan Kemal Kılıçdaroğlu, kurultaydaki rakibi Muharrem İnce'ye büyük bir jest yaptı.

Teşekkür konuşması için kürsüye gelen Kılıçdaroğlu, diğer başkan adayı İnce'yi de yanına davet etti. İki isim birlikte tüm salonu selamladılar.

Kılıçdaroğlu, yanında İnce'yle birlikte şu mesajı verdi; "Demokrasi açısından dünyaya örnek olacağız. CHP kendi içinde tartışır, ama benim sözüm söz. Demokrasi konusunda size söz verdim. Sözümde duracağım."

İşte Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları:

Sağlıklı bir rekabetin olabileceğini bir arda rahatlıkla tartışabileceğimizi bütün dünyaya gösterdik bundan ötürü son derece mutluyum.
Gençler birleşe birleşe kazanacağız diye slogana atıyorlardı. Artık ayrılık gayrılık yok. gücümüzü birleştireceğiz. Ben oy versin vermesin bütün delege arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum.

İzniniz olursa diğer genel başkan adayımız Muharrem İnce’yi buraya almak istiyorum.

Biz büyük bir aileyiz biz haklıyız biz güçlüyüz.

Yarışırız eleştiririz uygarca yaparız. Biz demokrasiyi getirdik demokrasiyi getirme konusunda da dünyaya örnek olacağız.

CHP her zaman yeni kadrolar yetiştirmek zorundadır. CHP kendi içinde tartışır ama bunu büyük bir disiplin içinde yerine getireceğiz. Bu konuda benim sözüm söz. Size söz verdim.
Sevgili gençler size her zaman inandım. Siyasete giriniz. Türkiye’de siyaset yapmak isteyen gençler siyaseti zorlayınız.



Ben hepinizi yeniden teşekkür ediyorum. Muharrem Bey’e söyledim bir şeyler söylemek ister misin diye o da bir şeyler söyleyecek. Hep beraber bayram havası içinde bu salondan ayrılacağız.


Muharrem İnce'den ilk değerlendirme

MUHARREM İNCE:

Çok değerli delegelerimiz. Sayın Genel Başkanım, değerli CHP’liler.
Önceden beni Yalova’daki seçmenler seçiyordu, grup başkanvekilliğinde milletvekilleri oy veriyordu ama bugün Türkiye’nin dört bir yanından delege arkadaşlarım oy verdi.

Önceden 14 saat çalışıyorsam şimdi 20 saat çalışacağım çünkü sorumluluğum arttı.

Yarışacağız tartışacağız ama kavga etmeden sonucu kabulleneceğiz.

Türkiye’ye demokrasiyi İsmet Paşa getirdi. Şimdi bunu taçlandırmak bu Recep Tayyip Erdoğan’ın ileri demokrasi dediği bu faşist dediği değiştirmek için daha çok çalışacağız.

"BİR SAAT ÖNCE RAKİBİMDİ ŞİMDİ GENEL BAŞKANIM"

Emriniz olur, sıfır oy aldığımız iller başta olmak üzere daha çok çalışmaya hazırım.

Bir saat öncesine kadar Sayın Kılıçdaroğlu benim rakibimdi şimdi rakibim değil genel başkanımdır.

Bu faşist diktatörden kurtulmak için elimden ne geliyorsa onu yapacağım.

KILIÇDAROĞLU: KUZEY KORE KURULTAYI DEĞİL BU

Baksınlar CHP’nin kurultaylarına Kuzey Kore Kurultayı değil bu…

İNTERNETTEN ÜYE OLUNABİLECEK

CHP 18. Olağanüstü Kurultayı’nda parti tüzüğünde değişiklik yapıldı.

Kabul edilen değişikliklere göre, internet üzerinden partiye üye olmanın önü açıldı. İlçe başkanları tarafından yapılan üye alım işlemleri, il başkanları tarafından da gerçekleştirilebilecek. Milletvekili adaylıkları belirlenirken, kadınların ve gençlerin TBMM’de temsiline özen gösterilecek.
Parti üyesi, bir başka partiden adaylık başvurusunda bulunması halinde disiplin işlemine gerek kalmaksızın üyelikten çıkarılacak. Bir sandık çevresinde partiye hiç oy çıkmaması halinde ilçe yönetim kurulu, o sandık çevresinde kayıtlı tüm üyeleri silebilecek. İl ve ilçe yönetim kurulu üyeliklerinde boşalma olduğunda, yedekleri ile doldurulacak. Ancak herhangi bir seçime 6 ay ve daha az bir zaman kaldığı takdirde MYK, doğrudan ya da il yönetim kurulunu görevlendirerek bir yönetim kurulu oluşturacak. Bu durumda cinsiyet ve gençlik kotası uygulanacak.