Liberal Demokrat Parti Genel Başkanı Cem Toker, Bank Asya'nın batırılmaya çalışılmasını vatan hainliği olarak nitelendirdi.

"Yabancıların, Yunanlı yatırımcıların bile ülkemize gelip banka açmaları, sermaye getirmeleri özendirilirken, esnafa, yatırımcıya verdiği krediler ile yüzbinlerce insana istihdam sağlayan bir ülke bankasının batırılmaya çalışılması yüzlerce fabrikanın kasten yakılması gibi bir vatan hainliğidir" diyen LDP lideri, ilgili bakanın bile "halkımız daha çok tasarruf yapmalı" dediği bu günlerde, bir bankanın batmasının domino etkisi yaratarak ülke ekonomisini mahvedeceğini söyledi.

Cem Toker sözlerine şöyle devam etti:
"Devlet, sahibi kim olursa olsun, bırakın bir bankanın batmasına seyirci kalmayı, toplumun bankacılık sistemine güvenini arttırmak için, gerekli destek ve likiditeyi geçici olarak sağlayarak tasarruf sahiplerini rahatlatmak ile sorumludur. Bir bankanın batmasının veya batırılmasının parasal maliyeti sadece o bankada batan mevduat ile sınırlı kalmaz, ekonomiye gerçek maliyeti, 2001 krizinde olduğu gibi kimse tarafından tam olarak hesaplanamaz.

Bu nedenle hükümet yetkililerinin, söylemleri ve eylemleri ile bankayı, bankacılık sistemini, yabancı ve yerli yatırımcıyı, mevduat sahiplerini bir an önce rahatlatması sorumlulukları gereğidir".