CHP'nin Haziran ayında yapılacak seçimlerde  kadın aday kontenjanını artırması ve ilk sıralarda yer vereceğini açıklaması parti da hareketlilik sağladı. CHP'da kadın aday adayı sayısında gözle görülür bir artış dikkat çekiyor. CHP 2. Bölge'nin genç kadın aday adaylarından Gül Yüksel oldukça iddialı. 

KADIN VE GENÇLER SİYASETE ATILMALI, SESİ DAHA GÜR ÇIKMALI

CHP İstanbul 2. Bölge milletvekili aday adayı Şişli'de yerel basın mensuplarıyla kahvaltıda buluştu. CHP İstanbul 2. Bölge milletvekili aday adayı Gül Yüksel, siyasal şiddet ve insan hakları, kadına yönelik şiddet ve toplumsal cinayet konularında ki düşüncelerini basın mensupları ile paylaştı. Kahvaltının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlaya Gül Yüksel, Kadınların ve gençlerin sesini siyaset arenasında daha gür çıkması için çalışacağını belirterek geleceğe yönelik projelerini ve çözüm önerilerini anlattı. Hayatın her alanında haksızlığın karşısına dikileceğini söyleyen Yüksel sözlerini şöyle sürdürdü.

SULTANGAZİ'DE KENTSEL DÖNÜŞÜM TEPKİSİ

Dün AKP Belediyeleri tarafından kandırılan, mağdur edilen, Sultangazi ilçesi Habipler Halkı ile omuz omuza protesto yürüyüşündeydim. Yerel yönetim seçimleri öncesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Habipler sınırları içerisine yaptırılan 9 katlı apartmanlara Habiplerde ikamet eden selden etkilenen ve mezarlık alanında kalan mağdur vatandaşların yerleştirileceği söylenmiş. Seçim çalışmaları döneminde bu sözler verilmiştir. Gelinen aşamada verilen bu sözlerin hiç biri yerine getirilmemiştir.

Bugün yaşlısı, genci, erkeği ve kadınıyla Habipler halkı, Sultangazi Belediyesinin önünde pankart açarak protesto gösterisi yaptı. Bende CHP’ sinin genç bir milletvekili aday adayı olarak bu haklı mücadelenin yanında yer aldım. Sağlık, eğitim hakkı gibi barınma hakkıda en kutsal hakların başında gelir. Kentsel dönüşüm adı altında gecekondularına el konulacak olan bu vatandaşlarımız haklı olarak ya yapılan konutlardan hakkımızı verin yada gecekondularımızın tapularını verin demektedir.

HER  SEÇİM DÖNEMİNDE HALK DEĞİŞİK VAADLERLE KANDIRILIYOR

Her seçim döneminde değişik vaadlerle kandırılan halkımız yaklaşan genel seçimlerde yeni vaadlerle yeniden mağdur edilecektir. Habipler halkına verilen vaadler yerine getirilmediği gibi başka ilçelerde AKP yeni vaadlerle halkımızı yeniden kandırmaya çalışmaktadır. 7 Haziranda yapılacak olan seçimler AKP’ den kurtulma seçimleri olabilir. Mühür senin elindedir. Ülkemizde bu önemli meselelerinin yanında birde kadın cinayetleri, her türlü ayrımcılığa karşı da durmamız gerekiyor.

“Kadın cinayetlerini, cinsiyet temelli her türlü ayrımcılık ve şiddeti, kamu kaynaklarından faydalanmamızı engelleyen ve bizi toplumun dışında bırakan tüm yapısal sorunları, kamu yararı gözetmeyen kentsel dönüşümü, eğitime ve sağlık haklarına erişimdeki adaletsizlikleri ve bunların sebep olduğu borç batağını, iş cinayetlerini, ülkenin doğal ve ekonomik kaynaklarını tehlikeye atan, ranta ve yolsuzluğa göz yuman neoliberal ekonomik uygulamaları, yapısal sorunlar nedeniyle engelli vatandaşlarımızı ve yaşlılarımızı, şiddet tehdidiyle gençleri ve kadınları sokaklardan ve meydanlardan uzak tutan köhne zihniyeti, işsizliği, güvencesiz çalışmayı, yoksulluğu, suçla ilişkilendirilerek iktidarın ötekisi durumuna getirilen grupları, çocukların geleceklerini çalan çocuk yaşta evlilikleri ve çocuk işçiliğini, haber alma özgürlüğümüzü kısıtlayan keyfi uygulamaları, sorun edinen, çözüm önerilerinde küresel iklim değişikliğinin yarattığı tehlikeleri, cinsiyet ayrımcılığını, bireyin özgür iradesini ve katılımcılık ilkesini dikkate alan tüm çalışmalarda aktif rol almak ve mecliste bu ilkelere sadık siyasi söylemler ve projeler geliştirmek üzere CHP örgütleri ile omuz omuza çalışacağım” dedi.

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Yüksel, “ Varlık içinde, birlik içinde, özgür biçimde” geleceği birlikte kuruyoruz diyerek sözlerini tamamladı.

GÜL YÜKSEL KİMDİR?

Gül YÜKSEL 1984 yılında İstanbul-Fatih’te doğdu. Sainte-Pulchérie ve Robert Kolej mezuniyeti ardından ABD’de (Bard Collage) ve Güney Afrika’da (Universtiy of Winwatersrand) Siyaset Bilimi , İnsan Hakları ve Fransızca üzerine lisans eğitimi aldı. Yüksek lisansını İngiltere’de (SOAS) Ortadoğu Siyaseti üzerine aldı. Tez konusu için Gezi Direnişi’ni seçti.

Siyasal bilimler eğitimi için insan hakları , toplumsal cinsiyet çalışmaları , kalkınma ve siyasal şiddet üzerine çalışmalar yaptı.

Aile turizm şirketlerinde yönetici . Ayrıca araştırmacı , yazar ve çevirmen olarak çalışmaktadır.

STK geçmişi : Şiddet ve Uzlaşma , Zorunlu Göç , Kadın Hakları , Yerel Kalkınma , Türkiye-AB konularında çalışan STK’larda görev yapmıştır.

Parti görevleri : İl Yönetiminin Kadın Kolları ve Örgütle ilgili projelerinde yönetim kadrosuyla beraber çalışmıştır.

NEDEN GÜL YÜKSEL ?


✓Siyasal şideet ve insan hakları alanında uluslararası çalışmalarda yer aldı.

✓Kadına yönelik şiddet ve toplumsal cinsiyet konularında çalışıyor.

✓Genç,dinamik ve insiyatif almaktan geri durmayan biri...

✓Akademik deneyimlerini ülkemizdeki sorunların çözümü için kullanıyor.

✓Geleceğe yönelik projeler ve çözümler sunuyor.

✓Kadınların ve gençlerin seslerini siyaset alanında daha gür çıkarabilmek için mücadele ediyor.