Yerel seçimler yaklaşırken Ak Parti'de Belediye Başkanlığı için aday adaylığı başvuru süresi sona erdi. Meclis Üyesi aday adaylığı başvuru süresi ise 1 Aralık tarihine kadar uzatıldı. CHP'de Mustafa Sarıgül'ün partiye dönüşünün verdiği heyecan ve kargaşa birlikte doruk noktada.

Ak Parti'de 'Aday olmayacağını açıkladığı' belirtilen Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol'un adaylık başvurusu yaptığı ifade edilirken,ilçe kaynakları ise böyle bir başvurunun sisteme girmediğini belirtiyor. İlçe Teşkilatı İlçe Başkanı İsmail Ergüneş'in aday olmasına kilitlenmiş beklerken Ergüneş'in istifa etmemesi manidar bulundu. İlçe Başkanlarının aday olabilmesi için istifa etmeleri gibi kesin bir hükmün bulunmadığı belirtilirken, istifa etmese bile, aday adaylığı başvurusunu yapmış olması gerektiği ifade ediliyor.

Erhan Erol'un 'tekrar aday olmayacağım' gibi bir ifadesi olduğu ve bu ifadenin teşkilat içinde yayılmasının ardından aday adaylığı başvuruları da hızla arttı. Gaziosmanpaşa'da 14 kişi adaylık için baş vuru yaptı. Aday olmayacağı ifade edilen Erhan Erol'un da 1 Kasım gecesi süre bitiminden önce adaylık işin başvuru yaptığı öğrenildi. Erol'un adaylığı için öncelikle Egemen Bağış ve Süleyman Soylu gibi parti üst kimliğinden isimlerden destek aldığı belirtilirken, Başbakan'ında üst düzey bir partilinin sorusu üzerine "Gaziosmanpaşa'da sorun mu var" dediği öğrenildi. Bunun üzerine Erhan Erol'un tekrar adaylık için başvuruya ikna edildiği kulislere sızan bilgiler arasında...
Gaziosmanpaşa'da Yavuz Subaşı, Halil Karakuşlu , Ferşat Terzioğlu, Hasan Tahsin Usta, Cüneyt Aytop gibi tanınmış isimler aday adayları arasında yer alıyor.

RECEP KORAL, AHMET GENÇ VE MUSTAFA BAŞ EYÜP İÇİN BAŞVURU YAPTI

Gaziosmanpaşa gibi Eyüp'te de Belediye Başkanı İsmail Kavuncu'nun yakın çevresine yeniden aday olmak istemediğini söylediği bilgilerinin ardından aday adayı başvuruları hız kazandı ve sürpriz isimler adaylık başvurusunda bulundu. Gaziosmanpaşa eski Belediye Başkanı ve eski Milletvekili Recep Koral, eski Milletvekili Mustafa Baş ve eski Eyüp Belediye Başkanı Ahmet Genç'te Eyüp'te belediye başkan aday adayı başvurusu yaptı. Kavuncu'nun 'Bırakacağım' demesine rağmen, Başbakan Erdoğan'ın 'Devam et' dediği bilgileri de kulislere yansıdı. Eyüp'te güçlü adaylar arasında Deniz Köken de var. İki dönem aday olup son dakikada adaylığı iptal edilen Deniz Köken Erzurum Belediyesi Genel Sekreterliği görevinden istifa ederek Belediye Başkan adaylığı için başvurusunu yaptı. Bir başka aday adayı ise Selim Bilmen...