Suriyeli 6 yaşındaki Ömer Nakşibendi de Başbakan Erdoğan'a bir buket çiçek hediye etti. Küçük Ömer'in kendisine bir şeyler söylemek istemesi üzerine eğilerek küçük çocukla konuşan Erdoğan, Ömer'in Türkçe okuduğu İstiklal Marşı'nı dinledi. Erdoğan, "Suriyeli, ama bakın İstiklal Marşı’nı bizden iyi okuyor" dedi.

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanlık Yeni Bina’da, TRT Çocuk Şenliği münasebetiyle Türkiye’ye gelen yabancı çocukları ve TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin ve beraberindeki heyetini kabul etti.

Başbakan Erdoğan, "Bütün çocuklara barış dolu, mutluluk dolu bir dünya temenni ediyorum. Özellikle burada bulunduğunuz süre içerisinde keyifli anlar yaşamınızı, ömür boyu sürecek arkadaşlıkların, dostlukların, kardeşliklerin oluşmasına bu ziyaretin vesile olmasını diliyorum. 23 Nisan çocuk bayramı dünyadaki ilk ve tek çocuk bayramıdır. Bu tarih aynı zamanda ülkemizde milli egemenliğin temelinin atıldığı bir tarihtir. Bizler millet olarak büyük mücadeleler sonrasında tesis ettiğimiz barışı, zorlu şartlar sonrasında elde ettiğimiz bağımsızlığımızı tüm dünya çocuklarıyla birlikte paylaşıyoruz" diye konuştu.

"HEPİMİZE YETECEK KADAR MUTLULUK VAR"

Başbakan Erdoğan, "İstiyoruz ki bizlerin yaşadığı zorlukları inşallah çocuklarımız yaşamasın, barışın egemen olduğu bir dünyayı onlar paylaşsın. Bütün derdimiz bu. İstiyoruz ki çocuklarımız savaşın, çatışmaların, kavgaların olmadığı çok daha güzel, huzurlu, neşeli bir dünyada yaşasınlar. Dünyanın özellikle barış içinde olmasının en önemli şartı adaleti sağlamak, aramızdaki sevgiyi çoğaltmaktır.

Zira dünyamız çok büyük ve burada hepimize yer var. Bundan kimsenin endişesi olmasın. Hepimize yetecek kadar mutluluk var. Adalet olursa, paylaşma olursa, dayanışma olursa dünyamız, bütün çocukların, bütün insanların kardeşçe barış içinde, mutlu huzurlu yaşayacağı cennet gibi bir yere dönüşecektir. İnşallah sizler yarın birer siyasetçi olabilirsiniz, birer sanatçı olabilirsiniz, bilim adamı, öğretmen, doktor veya başka bir meslekte veya konumda olabilirsiniz, olacaksınız da. İşte o zaman bizim bıraktığımız eksiklikleri giderecek, bizim yanlışlarımızı düzeltecek. Sizlerden sonra gelecek nesiller için çok daha adaletli güzel bir dünya kuracaksınız. Buna da inanıyorum. Zira bizim bugün bulduklarımızın çok daha ötesini sizler yakalayacaksınız. Her gün dünya, gelişerek gerek bilişim teknolojisiyle gerekse eksikliklerin giderilmesiyle bilimde, sanatta, teknolojide çok daha ileri yere doğru dünya hızla gelişiyor ve ilerliyor" dedi.

"GÖZLERİNİZDEN YANSIYAN BARIŞ BİZİM GELECEĞİMİZİN TEMİNATIDIR"

Başbakan Erdoğan, "Hele hele gözlerinizden yansıyan sevgi, dostluk, barış bizim geleceğimizin teminatıdır. Ben bunu görüyorum, bu samimi pırıltı, güvenimi daha da pekiştiriyor. Unutmayın, sizler ülkelerinizin kültür elçilerisiniz. Böyle bir misyonu yüklenmiş vaziyettesiniz. Birbirinizle dostluğunuzu devam ettirmeyi, haberleşmeyi ihmal etmeyin. Muhakkak birbirlerinizin telefonlarını alın ve ziyaretiniz, seyahatiniz bittikten sonra bu arkadaşlığınız aynen devam etsin, aynı sıcaklığı korusun. Alilerinize, arkadaşlarınıza selamlarımızı muhakkak iletin. Ben bu düşüncelerle Türkiye’de çok iyi vakit geçirmenizi, sizlerin ve tüm dünya çocuklarının bayramı olan 23 Nisan’ı en iyi şekilde değerlendirmenizi temenni ediyorum. 23 Nisan Çocuk Bayramınızı şimdiden tebrik ediyor ve sizleri kucaklıyorum."

BAŞBAKAN ERDOĞAN, DAVUL ÇALDI

Başbakan Erdoğan, heyette yer alan çocuklara kalem seti hediye etti. Başbakan Erdoğan, Japonya’dan gelen kız çocuğunun kendisine hediye ettiği yerel davul taikoyu inceleyerek birkaç defa vurdu.

SURİYELİ ÖMER , İSTİKLAL MARŞI’NI OKUDU

Suriye’nin Halep kentinden 2 yıl önce Nizip konteyner kente ailesiyle yerleşen Ömer Nakşibendi, Başbakan Erdoğan’a bir buket çiçek hediye etti. Başbakan Erdoğan, Ömer’in Türkçe okuduğu İstiklal Marşı’nı dinledi. Ömer’in okuduğu, İstiklal Marşı’nın ardından Başbakan Erdoğan, " "Suriyeli, ama bakın İstiklal Marşı’nı bizden iyi okuyor" dedi.

Başbakan Erdoğan, daha sonra çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi.