Erdoğan, “Uluslararası basına ve kamuoyuna yalan yanlış bilgiler aktarıldı. Yolsuzluk kisvesi altında Türkiye’de kaos ortamı için neye ihtiyaç varsa hepsi harekete geçirilmiştir.” dedi.

AK Parti Grup Toplantısında konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, gündeme dair önemli konularda sert açıklamalarda bulundu. Başbakan Erdoğan, 17 Aralık operasyonunun 3 yıldır planlandığını ifade ederek “Yıllarca hazırlanan senaryo yerel seçimlere 3 ay kala harekete geçirildi. Malum medya hemen harekete geçiyor. Şantaj ve ihanet çeteleriyle birlikte çalışıyorlar. Medyada görev dağlımı yapılmış kalemler verilen emirleri kâğıda dökmeye başlamış. Yolsuzluk süsü verilerek bir anda Türkiye'de büyük bir belirsizlik ve kaos ortamı için ne gerekiyorsa harekete geçirilmiş. ” diye konuştu.

12 SAAT SONRA İNFAZ ETTİLER

Erdoğan, 17 Aralık operasyonunda maşa olarak kullanılan örgütün tüm taraftarlarını harekete geçirdiğini söyleyerek “İftira, yalan, sindirme, şantaj her ne varsa devreye alınmıştır.” şeklinde konuştu. Erdoğan, açıklamalarına şöyle devam etti: “Muhalefet partileri daha meselenin ne olduğu anlaşılmadan hükümete saldırmaya başladırlar. Şantaj şebekeleri acayip çalışıyor. Hükümetimiz suçlu ilan ediliyor. 25 çuval gelecek ve bunlar mühürlü, bunlarla ilgili anında adım atılıyor. Sabah operasyon yapılıyor, 12 saat sonra infaz tamamlanıyor. Zanlılara hüküm veriliyor. Çok yoğun bir karalama kampanyası, tam bir algı operasyonu. Her şey hazırlanmış, görev dağılımı yapılmış. Sosyal medyada operasyon başlatılmış, talimatlar verilmiş, kalemler verilen emirleri kâğıda dökmeye başlamış. Uluslararası kamuoyuna yalan yanlış bilgiler aktarılmış.”

SEÇİM SÜRECİNE DARBE VURMAYA ÇALIŞIYORLAR

"Yapılan operasyon AK Parti hükümetine değil, Türkiye’nin milli çıkarlarına ve 76 milyona yönelik bir operasyondur. Yolsuzluk kılıfına gizlenmiş bir saldırı demokrasiye ve seçimlere yöneliktir." diyen Erdoğan, "17 Aralık darbe girişimi çözüm sürecini de hedef almıştır. Aynı örgüt daha önce MİT Müsteşarını tutuklatıp devre dışı bırakılmasını istemiştir. Bu girişimlerinde başarısız olan örgüt 17 Aralık darbe girişimiyle seçim sürecine de darbe vurmaya çalışıyor. Bu aziz millet asla seçim sürecinin sabote edilmesine izin vermeyecektir. 30 Mart bunun göstergesi olacaktır." ifadesini kullandı.


O konuşmadan satır başları

"17 aralık sabahı belli şahıslar gözaltına alındı bilgilendirilmesi gereken sorumlulur bilgilendirmeden. Yargı ve emniyet içindeki bir grup hukuksuz bir şekilde, son derece manidar bir şekilde başlattılar. Niyet apaçık ortada. İhanet projesinin paydaşları da derhal harekete geçiyor. Malum medya, bu fotoğraf ve görüntüleri yaymaya başladılar. İhanet şebekeleri el ele birlikte çalışıyorlar. 25 çuval gelecek, bu çuvallar açılmadan anında harekete geçilecek. Sabah operasyon yapılıyor, 12 saat sonra zanlılar hakkında hüküm veriliyor. Çok yoğun bir karalama kampanyası, hem içerde hem dışarda çok açık bir linç hareketi hükümeti hedef alıyor. Sabah operasyon yapılıyor 12 saat sanra infaz yapılıyor.
Uluslararası kamuoyuna yalan yanlış bilgiler aktaralıyor.
Burada 17 aralık sabahından itibaren gelişmeleri soğukkanlılıkla takip ettiğimizi söylemeliyiz. Biz tedbirlerimizi çok hızlı bir şekilde aldık. 30 mart seçimlerinde AK parti'nin birinci parti olarak göreceğini anlayanların bu çirkin oyunlara başvvuracağını bu kürsüden kaç kez söyledik. Bu tezgahı kuranlar bir kaç yerde yanlış yaptılar, Milletin gücünü unuttular "17 Aralık'tan bu güne kadar devletin kurumları içinde nasıl bir çap kurulduğu, nasıl bir örgütsel yapılanmaya gidildiği net olarak ortaya çıktı" "Virüs vücuda girmiş, sinsi bir şekilde yerleşmiş, çoğalmış. Bir anda vücudu esir almak üzere harekete geçiyor. Ancak bu bünye kendisini sinsi virüslere teslim edecek kadar zayıf bir bünye değildir" dedi.

EKONOMİMİZİ HEDEF ALDILAR

Faizleri tekrar yukarılara .çekmek istediler.. Küresel ölçekli projelerimizi hedef aldılar. -Mavi Marmara'nın intikamını almak istediler. Tüm kirli oyunları sahne aldılar. -Şimdi bize dış mihrak nerede diye soruyorlar. -Allah aşkına şunu soruyorum. Bu operasyonunuz başarıya ulaşsa acaba bundan kim kazançlı çıkacaktı. -Dikkatinizi çekiyorum. Bu operasyon milli olan ne varsa ona kastetmiştir. Kardeşilk sürecine karşı yapılmıştır.

Halk Bank'a kastteddiler dolayısılaya milii bankamıza kastetmiştir.

MİT'E KASTETTİLER

"Bu operasyon milli olan ne varsa ona kast etmiştir"

"Bir ülkenin istihbarat teşkilatının hasmı sadece ve sadece harici düşmanlardır, dahili değil" -Bu operasyon Milli İstihbaratmızı hedef almıştır. Savcı çıkıyor, Hatay'da Türkmenlere yardım götüren TIR'ı durduruyor. Adana'dan kalkıp Hatay'a MİT'in kontrolündeki TI'ı durduruyorsa kendi ülkesine değil ülkesinin düşmanlarına maşalık etmiştir. -Neden MİT'İ hedef alıyorlar. 26. maddede herşey ortadadır. Ne yapacağımız bellidir. Ama bunlar mensubu oldukları örgütten emir alıyorlar.

-Benim ifadelerimi manşetlere çekti diye gazete yöneticilerini ifadeye çağırdılar. -Olayın aslı şu. Acırsanız acınacak hale gelirsiniz. HSYK "Önümüzdeki mesele kuvvetler ayrılığına ya da yargı bağımsızlığına ilişkin bir mesele değildir. Mesele yargının bir örgüt tarafından adeta teslim alınarak tarafsızlığını yitirme meselesidir" "1960'tan beri yargı siyaseti sınırlamanın, yön vermenin, yani vesayetin bir vasıtası olarak kurgulanmıştır. Yassıada kararlarını da bir mahkeme vermiştir. Orda da mahkeme var. 12 Eylül'ünde de gençlerin yaşını büyütüp idam eden mahkemeleri vardı. Yakın zamanda 367 kararını veren de bir mahkemeydi. AK Parti'ye kapatma davası açan da bir cumhuriyet başsavcısıydı" Yargının hesap vereceği merci neresi? Yargı bir örgüt adına faliyet gösterir hale gelmişse tarafsızlığını yitirmiştir. Önce konuşacağımız mesele yargının tarafsızlığı meselesidir. Biz Yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığını temin edeceğiz

FORMÜLÜ AÇIKLADI

Yapacağımız değişiklik anayasaya hiçbir aykırılık teşkil etmiyor. Dün cumhurbaşkanımızla da görüştüm. Ben açık net buradan söylüyorum . "Eğer muhalefet 'anayasa değişikliğini bu konuyla ilgili beraber yapalım' derse biz yasa teklifini dondururuz. Gerekirse Genel Kurul'a indirmeyiz. Fakat burada bugünkü görüşmeler belirleyicidir"

Erdoğan, "Yeni anayasayadaki çalışmada HSYK belli yere gelmişti. Eğer muhalefet anayasa değişkiliğini beraber yapalım derse, biz yasa teklifini dondururuz, gerekirse Genel Kurul'a indirmeyiz. Bugünkü görüşmeler burada belirleyicidir. Anayasa değişikliği, yasa değişiklinin çok çok ötesinde bir olaydır. Parlamento çiinde grupların kendi gücüne göre aynen RTÜK'te olduğu gibi, sayılarına göre HSYK içinde onlar da temsil edilme imkanı bulacaklardır, bulabilirler. Biz bu teklife sıcak akıyoruz. Böyle bir adımı atabiliriz. Hatta Hakimler Kurulu'nu ayrı, Savcılar Kurulu'nu ayrı planlayabiliriz. Bir kaç maddelik anayasa değişkilğin geçirmemiz halinde, yasal düzenleme çalışmasını dondurur ve yolumuza anayasa değişikliği ile devam ederiz" diye konuştu.

CEMAAT

"17 Aralık darbe girişimi, birçok sinsi hedefin yanında, çözüm sürecini de hedeflemiştir. 17 Aralık darbesinin mimarı olan örgüt daha önce de MİT'in çözüm gayretlerini sabote etmiş, MİT Müsteşarını tutuklayıp devre dışı bırakma girişiminde bulunmuştur"

Ayrı bir konuda bu sürecin Türkiye'deki inançlı kesimleri rencide etmesine müsade etmeyiz. Bu girişimlerinde başarısız olan örgüt 17 Aralık operasyonuyla da çözüm sürecine de sekte vurmaya çalışmıştır.

Samimi insanlar samimi gayretlerle fedakarlıkta bulunurken örgütün üst yönetimindekiler çok farklı amaçlarla bunlar istismar ediyorlar. Biz bunları ayırıyoruz. Samimi kardeşlerimizden oynanan oyunu görmelerini istiyoruz.

"Aramızdan bazıları ihanet estese de aramızdan bazıları emanate hıyanetlik etse de siz kalbinize umutsuzluğun zehrini yaklaştırmayacaksınız" dedi.