Başbakan Recep Tayyip Erdoğan çocuk cinayetleri hakkındaki bir soru üzerine "Çalışmamız var. Adalet Bakanlığımızın çalışması var. Bu olaylar adeta idamlık olaylar. İdam gelmese dahi bu cezaların çok çok ağırlaştırılması noktasında benim talimatım var" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ

Asla asla öyle bir şey bugüne kadar ne aramızda olmuştur ne de bizim kendi aramızda partimizi kurduğumuzdan bu yana istişare mantığımızda böyle bir şey söz konusu değildir. Biz her şeyi olgunlaştırırız. Ama şu anda tabi bu kendi aramızda idari konuda bir şey değil. Partinin kendi bünyesinde alacağı karar ayrı, bir de yıllar yılı beraber aynı ideallere gönül vermiş insanlar olarak böyle bir karar vermekte birlikte olacağız.

AÇIKLAMA MAYIS’TA MI OLACAK
 
SEÇİM SİSTEMİ DEĞİŞİKLİĞİNİ AYM İPTAL EDECEK İDDİASI 

Benim bilmediğim şeyleri biliyorsunuz, bundan dolayı da ben sıkıntıdayım. Biz sistemlerin hepsini gözden geçiriyoruz. En ideal olan nedir onun hazırlığı içerisindeyiz. Olay Meclis kapanana kadar, bu sürece kadar bitti bitti, bitmediği zaman zaten mevcut sistemle yürümek zorundayız. Sistem noktasında bu işin değişip değişmeyeceğine burada kısa sürede karar vermek zorundayız.



ÇOCUK CİNAYETLERİ İDAM CEZASI TARTIŞMALARINI GERİ GETİRDİ

Çalışmamız var. Adalet Bakanlığımızın çalışması var. Bu olaylar adeta idamlık olaylar. İdam gelmese dahi bu cezaların çok çok ağırlaştırılması noktasında benim talimatım var. Ülkemizde AB süreciyle ilgili olarak idamın kaldırılması nedeniyle bizim bir sıkıntımız var ama bunun yerine ağırlaştırılmış müebbete kadar düşünebilecek bir süreçtir bu. Bu tür atılan adımlar karşısında duyarsız olmak mümkün değil. arkadaşlarımız çalışıyorlar. İdam, malum sebeplerle ülkemizde yok. Ama bu olmasa dahi ağırlaştırılmış müebbet bizim gündemimizdedir.

KİMYASAL MÜDAHALE YA DA HADIM ETME

Karıştırmayın o işleri ya. Öyle bir şey söz konusu değil. Bizim ağırlaştırılmış müebbet hapistir, arkadaşlar çalışmalarını yapıyorlar. Kanaat olarak söylüyorum, eğer AB ile ilgili idamlar kaldırılmamış olsa, bu işlerin karşılığı idamdır.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI’NDAKİ DİNLEMELER

Bu işin paralel yapıyla ilgili olduğu ortadadır. Bunun içinde kimlerdir bizim gündemimizdedir. Paralel yapıdır, bu kesindir. Bunda tereddüt yok. Failleri kimlerdir bunu bulmak durumundayız. Başbakanlıkla ilgili olanlar aşağı yukarı belli olmuştur.