AK Parti, Kocaeli'de, Karamürsel ilçesi haricindeki tüm belediye başkanlıkları için mevcut başkanların yerine farklı adaylarla yarışa girecek. İzmit ilçesinde Azize Sibel Gönül, Başiskele ilçesinde Yasin Özlü, Derince ilçesinde Zeki Aygün, Körfez ilçesinde Şener Söğüt, Gebze ilçesinde Zinnur Büyükgöz, Dilovası ilçesinde Hamza Şayir, Kartepe ilçesinde Mustafa Kocaman, Karamürsel ilçesinde İsmail Yıldırım, Kandıra ilçesinde Adnan Turan, Gölcük ilçesinde Ali Yıldırım Sezer, Çayırova ilçesinde Bünyamin Çiftçi ve Darıca ilçesinde Muzaffer Bıyık aday gösterildi.

Aday tanıtım programında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "31 Mart seçimlerinde de Kocaeli'nin yüzümüzü güldüreceğine inanıyorum. AK Parti kadroları bu seçimlerde Kocaeli'nde daha çok çalışacak ve daha çok insana ulaşacak ve 12 ilçemizde ve Büyükşehirde AK Parti'nin zafer sancağını şehrimizde dalgalandıracaklardır. Bu şehir sanayinin, ticaretin, emeğin, gayretini iyi bilir. 31 Mart seçimlerinde AK Parti teşkilatlarına büyük işler düşüyor. Rabbim bizlere gerek Selçuklu, gerek Osmanlı, gerek Cumhuriyetin kuruluşunda öncü olan liderlerle beraber yeni bir tarih yazmayı nasip etsin. 12 ilçeye 31 Mart akşamı AK Parti olarak sancağı dikiyoruz. Adres değiştirerek il ve ilçelere gelmiş üyelerinizle hemen irtibata geçmelisiniz. Oy verme hakkı kazanan her genci ekonomik, sosyal, kültürel haklar konusunda bilgilendirip partimizde siyaset yapmaya davet edeceksiniz" dedi.

Kocaeli'nde kişi başına düşen gelirin 18 bin dolara ulaştığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Özel sektörün şehrimize yaptığı yatırımlar kamu yatırımlarıyla birleştiğinde ortaya devasa yatırımlar çıkıyor. 27 katrilyon lira Kocaeli'ne yatırım yaptık. Kocaeli Üniversitesi'ni yeni yatırımlarla büyüttük. Kocaeli Üniversitemiz ülkemizin önde gelen eğitim ve öğretim kurumlarından biridir. Yüksek öğrenim öğrencilerimiz için yurt binalarını şehrimize kazandırdık. Bunlara 2 bin 550 kapasiteli yeni yurt binalarını ekliyoruz. Gebze, Darıca, Gölcük gençlik merkezleri, spor salonları, yüzme havuzları inşa ettik. Toplam 80 adet sağlık tesisi yaptık. Kocaeli'nde ihtiyaç sahiplerine 1,5 milyar destek sağladık. Çalıştık, çalışıyoruz, çalışacağız." diye konuştu.

Kentteki hizmetlerden söz eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Birileri laf üretir biz iş üretiriz iş. İstanbul- İzmir Otoyolu'nun en önemli ayağı Kocaeli'nden geçiyor. İstanbul'dan İzmir'e olan mesafeyi 3,5 saate düşürdük. Çok önemli bir proje. Aynı şekilde Kuzey Marmara Otoyolu'nun Kurtköy- Akyazı kesiminin bir bölümünü trafiğe açtık. İzmit-Kandıra yolu köprüleri inşa ediliyor. Kalan kısmı önümüzdeki yıl tamamlıyoruz. Biz yaparız onlar konuşur. Yapımı devam eden hızlı tren projeleri tamamlandığında Kocaeli birçok il merkeziyle bağlanmış olacak. Sanayinin ekonominin can damarlarından biri olan Türkiye'nin en modern lojistik merkezi Köseköy Lojistik Merkezi'nin ilk etabını açtık" dedi.

'TERÖR ÖRGÜTLERİYLE DANSI SİYASET SANANLAR PİŞMAN OLACAK'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, döviz ve faiz kullanılarak Türkiye'nin tökezletilmeye çalışıldığını, ancak bu girişimin bertaraf edildiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Bay Kemal, biz sadece Kocaeli'deki çiftçilerimize 348 milyon lira tarımsal destek verdik. Vereceğiz demiyorum, verdik. Göründüğü her alanda tarihi hizmetlerle buluşturduk Kocaeli'yi. Geçenlerde ana muhalefetin başında bir zat sözcüleri diyor ki, 'AK Parti döneminde enflasyon zirve yaptı.' Bu adam maliyeci. Ben onların koalisyon hükümetlerinde bulunduğu dönemde de 14 yıllık ortalama 70,3 enflasyon. Hele hele bunlardan bir tanesi tavan yapan yıl, o da 1994'te 120,3; DYP, SHP. İnanın biz biliyorsunuz, kargayı sesinden tanırız. SHP'yi inkar ediyorlar. Gelelim bizim döneme. 16 yıl bizim iktidarımızda enflasyon ortalaması 9,5'dir. Yahu 70 nere 9,5 nere? Böyle yalan olur mu? Alışmışlar. Başlarındaki ne ki; lokomotif nereye giderse vagon da oraya gider. Kocaeli demek Türkiye demektir. Kocaeli'nde sıkıntı varsa Türkiye'nin her tarafında sıkıntı var demektir. Ülkemizin başına karabulutlar toplamak isteyenlerin oyunları bitmiyor. En son döviz ve faizi kullanarak ülkemizi tökezletmeye çalıştılar, aldığımız tedbirlerle bertaraf ettik. Cari işlemler açığı son 20 ayın altına geriledi. Bu bir müjdedir. Her kesime destek paketleriyle milletimizin yanında yer aldığımızı gösteriyoruz. Bu millet isterse başarır."

"Bir süredir belediye başkan adaylarımızı açıklamak için şehirlerimizi ziyaret ediyorum. Gittiğimiz her yerde insanlarımızın kararlılığını görüyorum" diyerek sözlerini sürdüren Erdoğan, şöyle konuştu:

"Son ekonomik tuzak milletimizin azmini kamçılamıştır. Ya iyi bir hamle yapıp üst lige çıkacağız ya da bulunduğumuz yerde patinaj yapıp, bulunduğumuz yerde kalacağız. İngilizlerin kuruluşu açıklama yaptı, '2030'da ABD 3'üncü sıraya, Türkiye 5'inci sıraya yükselecek' dedi. Biz demedik. Kredilerle ilgili şirket söylüyor. Gerektiğinde yedi düvele meydan okumaktan çekinmiyoruz. Avrupa sokakları nasıl karıştı. Dün kurumlarımız içindeki ihanet şebekelerini kullanıp Türkiye'ye diz çöktürmeye çalışanlar bugün kargaşalardan gelemiyorlar. Türkiye'yi tehdit etmesi için silahlandırdıkları terör örgütleri, eninde sonunda bunlar, kendi başlarına bela oldu. Terör örgütleriyle dans etmeyi siyaset sananlar bin pişman olacaklar ama iş işten geçmiş olacak."

'ÖNÜMÜZÜ KESMEK İÇİN İTTİFAK KURUYORLAR'

Ülkeye hizmet etmek için 'Cumhur İttifakı'nı kurduklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

"15 Temmuz destanı tüm hesapları altüst eden bir olaydır. Bizi ayıramayacaklar. Bizde ayrılık, küskünlük yok. Affedici olacağız. Eğer Türkiye eski Türkiye olsaydı bugün Suriye'de o terör koridoru da kurulmuştu, Irak, Filistin'de eser kalmamıştı. Bunu biz söylemiyoruz. Bunu dünyadan siyasetçiler, akademisyenler, herkes bize ifade ediyor. Bu süreçten rahatsız olanlar her gün yeni oyunlarla, bahanelerle karşımıza çıkıyorlar. Biz gerçekleri bildiğimiz için siyasi ve diplomasinin gerekliliğini yerine getirmekle kendi yolumuzda ilerlemeye devam ediyoruz. Bu gerçekleri göremeyenler CHP, HDP gibi nasipsizler önümüzdeki seçimlerde önümüzü kesmek için karşımızda ittifak kuruyorlar. Bir tarafta ülkeye hizmet için Cumhur İttifakı'nı kurduk. Diğer tarafta zillet ittifakı var, Bahçeli deyimiyle. Benim deyimimle, illet ittifakı var. Gençler, hanımlar onun için çok çalışacağız. Bu zillet, bu illet ittifakına 31 Mart akşamı düşünmediği dersi vereceğiz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşması sırasında tribünlerde bulunan bir çocuk 'Dede' diye bağırdı. Adının Emirhan Soydan (13) olduğu öğrenilen çocuğun gözyaşlarına boğulduğunu gören Erdoğan, "Ağlamak yok, ağlarsan burada beni de ağlatırsın" dedi.

İZMİT'TE İKİ KADIN ADAY YARIŞACAK

AK Parti İzmit'te eski milletvekili ve eski Kadın Kolları Genel Başkanı Azize Sibel Gönül'ü aday gösterirken, CHP ise Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet'i aday gösterdi.