CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan eşi Emine Erdoğan ile birlikte, KADEM I. Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi'ne katıldı. Zirvede bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, eşi Emine Erdoğan'la birlikte oğlu darbeciler tarafından öldürülen bir Mısırlı anneyi dün evlerinde misafir ettiklerini söyleyerek," Evladının Mısır'da helikopterden Sniperla nasıl öldürüldüğünü  anlatıyor, gözyaşlarıyla eşimle birlikte bize, o tabloyu sergiledi. Uluslararası mahkemeye gidebilir miyim, diye soruyor ? Ülkesinde dava açamıyor. Böyle bir dünyada yaşıyoruz. Onlarca yüzlerce binlerce örneği var bunun. Karşı karşıya kaldığımız en büyük sorunun adalet olduğunu gösteriyor" diye konuştu.

BATSIN BU DÜNYA...

Erdoğan dünyadaki adaletsizliklerden bahsederken sözü Orhan Gencebay'a getirip, "Hani bizim Gencebay'ımız var ya? 'Batsın bu dünya' diyor ya. İşte batsın bu dünya" dedi.

TEK HASSASİYETLERİ PETROL

Suriye'de 300 bine yakın insan öldürüldüğünü belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hala dünyanın sesi yok. Kendileriyle konuşuyorum. Söylediklerimle kalıyorum. En ufak bir hassasiyetleri yok. Tek hassasiyetleri var. Petrol" dedi.

SİSİ İLE BARIŞTIRMAK İSTEDİLER

Afrika'da katıldığı zirveye değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan isim vermeden burada bazı dost ülkelerinin liderlerinin kendisini Sisi ile barıştırmak istediklerini söyledi. Erdoğan, "Bazı dost ülkelerin liderleri yanıma gelerek benimle bir şeyi başladılar. X ülkenin lideriyle 'bir barışsanız' dediler. 'Barışamam' dedim. 'Kabul edemem' dedim. 'Zalimin zulmüne rıza zulümdür' dedim. 'Zalimlerinden olmak istemiyorum. Onun için de bu zulme rıza gösteremem, kendisini de asla kabul edemem. Beni ne öylesi ne böylesi ilgilendirmiyor. Bu makamda bulunduğum sürüce asla böyle bir şey yapmam. Bir günde 3 bin kişinin öldürüldüğü bir olay, yakın tarihte böyle bir olay olmadı. Mısır'da bu oldu. Halkın oylarıyla iktidara gelmiş bir insanı devirdiler. Demokratız diyen ülkeler, 'ne yaptınız' dediler mi ? Hala baş göz ediyorlar. Siz meşru görseniz de biz meşru görmeyeceğiz. Farkımız bu" diye konuştu.

YARGIÇ ARIYORUM

Bütün sorunların çözümünde asıl olanın adalet olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ben hukuk arıyorum hukuk. Yasa benim için önemli değil. Adil yöneticiler arıyorum, adil yargıçlar arıyorum. Bunlar olduğu anda, o ülkede huzuru bulursunuz. İstediğiniz kadar Cumhurbaşkanı olun. Başbakan olun. Eğer adil yargıçlar yoksa durumunuz felakettir" dedi.

HAKİM İHANETİ VATANİYE İÇİNDE OLURSA

Başbakanlığı döneminde Galataport ihalesinin yapıldığını ancak mahkemenin bunu durdurduğunu hatırlatan Erdoğan, "İhale bitti. Kazananı belli. İhaleden sonra 2 yıl geçti. Şimdi bakıyorsunuz yargı karar veriyor. Yürütmeyi durdurma. Böyle bir şey olabilir mi? Bu yatırımcı projelerini yapmış, milyonlarca dolar harcamış, bu yatırımcı bu ülkenin yönetimlerine güvenipte bundan sonra yatırım yapabilir mi? Ben ülkemizde bu yargıya nasıl güveneceğim Cumhurbaşkanı ihaneti vataniye içinde olursa suçludur. Peki yargıç ihaneti vataniye içindeyse nedir? Bu vatanperverlik midir? Böyle sürdüğü zaman biz ülkemizi ayağa kaldıramayız. Yoksa biz muasır medeniyetler seviyesinin üzerine rahat rahat çıkarız. Milyar dolarlık projeyi sen kalkıp da ne kadar rahat engelliyorsun" diye konuştu.

FITRATA AYKIRI

Kadınla erkeği eşit konuma getirmenin fıtrata aykırı olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kadınların ihtiyacı olan eşitlikten ziyade, eşdeğer olabilmektir. Yani adalettir. Kadın ile erkeği eşit konuma getiremezsiniz, o fıtrata terstir" dedi. Erdoğan konuşmasının ardından kızı Sümeyye Erdoğan'ın da yöneticileri arasında yer aldığı KADEM yöneticileriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.