CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, “Neden 11 yıllık iktidarınızda fuhuş sektöründe çalışanların sayısı bu kadar astronomik artmış?” diye sordu.

Kalkınma Bakanlığı’nın TBMM Genel Kurulu’ndaki bütçe görüşmelerinde söz alan Köse şunları kaydetti:

“Başbakanlık İnsan Hakları Kurumu’nun yaptığı araştırmaya göre, 2002 yılında 25 bin olan hayat kadını sayısı 2010’da 100 bini geçti, 40 bin kadın da vesika almak için genelevlerin kapısında bekliyor. Bunun ekonomik ve ahlaki sebeplerini araştırdınız mı?

Ülkenin borç miktarı, işsizlik, ödenmeyen çek ve senetler, cari açıkları, ekonomide ne getirip, ne götürdüğüne ilişkin göstergelerdeki artışla birlikte fuhuş sektöründe de aynı derecede artış meydana gelmiş. Rakamlara takla attırmayın, ekonomi bozuldukça hayat kadını sayısı da artmış.

Dindar ve muhafazakar bir partisiniz. Bu dehşet verici tablo üzerinde düşünmeniz gerekmiyor mu? Osmanlı’nın çöküş döneminde ekonominin bozulmasıyla birlikte fuhşun yaygınlaşması eş zamanlıdır. Ekonomide pembe tablolar çizmek, rakamlara takla attırmak, gittikçe artan fuhuş sektörünün AKP döneminde ulaştığı zirveyi gizlemeye maalesef yetmiyor.”