Sarıgül dün Ataşehir’deydi. 13.00’te Ataşehir’e doğru yola çıkacak olmamıza rağmen 12.00’de belediye binasında olmamız istendi. Bir saatlik bekleme süremizin en önemli konusu henüz açıklanmayan ilçe başkanlıklarıydı. O sırada bulunduğumuz odada Beşiktaş’ta Sarıgül’ün 2000 yılından beri en yakın çalışma arkadaşlarından biri olan Tonguç Çoban’ın adaylığının kesinleştiği sesleri yükselmeye başladı. Herkes Çoban’ı tebrik etti. Avcılar’dan adaylığı kesinleşen Dr. Handan Toprak da oradaydı, çok heyecanlıydı. Mehmet Karlı’nın Bakırköy’den aday gösterildiği konuşuluyordu. Sarıgül’ün yıldızının bir türlü barışmadığı Ateş Ünal Erzen, artık yok. Ve Beyoğlu’nda Sarıgül’ün eski eşi Aylin Kotil... Konuşmalardan olumlu karşılandığı anlaşılıyordu. Kadıköy ise biz konuştuğumuz saatlerde hala kilitti. Aziz Yıldırım’ın Selami Öztürk konusunda baskı yaptığı konuşuluyordu.

Ataşehir’deki binlerce insanın katıldığı coşkulu mitingin ardından Tuzla’ya gitmek üzere seçim otobüsüne döndüğümüzde Sarıgül sıkıntılıydı. Yolunda gitmeyen bir şeyler olduğu anlaşılıyordu. Önce otobüsün ışıklarını kapattırdı, bir süre sakince oturdu. Daha sonra E-5 kenarında kendisini bekleyen bir grup kadını gördü ve otobüsten inerek onlarla kucaklaştı. Sonra yeniden otobüse binerek arkadaki küçük odaya girdi. O sırada otobüsün içinde yapılan konuşmalardan Sarıgül’ün neden sıkıntılı olduğu anlaşılmaya başlandı.
Konuşulanlara göre Mehmet Karlı, Bakırköy’ü beğenmemişti, Beşiktaş’tan aday olmak istiyordu. Beşiktaş’ta ise Sarıgül’ün yakın çalışma arkadaşı Tonguç Çoban vardı. Sarıgül, Mehmet Karlı’yla problemi olmadığını, Galatasaraylı olarak Beşiktaş’tan aday gösterilmesine itirazı olduğunu söylüyordu. Sarıgül, Şişli’de yakın çalışma arkadaşı, İsmet İnönü’nün torunu Hayri İnönü’yü ise memnuniyetle karşıladı. Eski eşi Aylin Sarıgül’ün adaylığı için de “Çok çalıştı, anketlerden de ismi çıktı, iyi oldu” yorumunu yaptı. Kadıköy için ise Aziz Yıldırım’ın Selami Öztürk için ısrar ettiği doğruydu ama “Aziz Başkan’ı kırmamak gerek”ti. Tuzla’dan Şişli’ye dönüş yolunda her ne kadar Sarıgül’ün yüzü asılsa da çok hızlı toparlandı ve “Yola devam” dedi.
Günün özetine gelince; Sarıgül her zamanki gibi enerjik. Biz asansörle aşağıya iniyoruz, asansörden daha yeni inerken o merdivenlerden yetişiyor. Çatlak ses istemiyor, herkes aynı şeyi konuşsun, aynı yöne baksın istiyor. CHP’nin içindeki ‘çok seslilik’ten farklı bir çizgisi var. Daha disiplinli. Saat 13.00’te yola çıkılacak. O takım elbise hep düzgün olacak. Yol kıyafeti ayrı olacak, miting kıyafeti ayrı olacak. Asla teklemeyen bir makine gibi.