YALOVA'da Belediye Başkanlığı seçimini 1 oy farkla Ak Parti'nin kazandığının açıklanmasının ardından CHP ve Ak Parti'nin yaptığı itiraz İl Seçim Kurulu, tarafından kabul edildi. 124 sandıkta yeniden yapılan sayıma göre, belediye başkanlığını resmi olmayan sonuçlara göre CHP adayı Vefa Salman'ın 5 oy farkıyla kazandığı bildirildi.
Yalova genelinde 149 bin 818 seçmen 550 sandıkta oy kullandı. Seçimin en çekişmeli geçen illerin başında gelen Yalova'da merkezde de 85 bin 561 seçmen 299 sandıkta tercihlerini belirledi. İlk gün seçimi Ak Parti adayı Yakup Koçal'ın bir oy farkla kazandığının açıklanmasının ardından CHP'nin, 1137 numaralı sandıkta partilerine çıkan 154 oyun 1 olarak görüldüğünü, oylarının HDP'ye yazıldığını belirterek itirazda bulundular. Yapılan bu itiraz, Yalova İl Seçim Kurulu'nca değerlendirilerek, partilerin itiraz ettikleri 124 sandık yeniden sayıldı.
Sabah saat 05.00 'a süren sayım sonrası, Yalova Belediye Başkanlığı'nı resmi olmayan sonuçlara göre Ak Parti 'den 5 oy fazla aldığı öne sürülen CHP' li Vefa Salman'ın kazandığı öğrenildi. Ak Parti 'nin bugün bazı sandıklara itiraz edeceği iddia edildi.
Vefa Salman'ın 5 oy farkıyla seçimi kazandığını doğrulayan CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce'nin açıklama yapması bekleniyor.

VEFA SALMAN'IN ÖZ GEÇMİŞİ
Yalova'nın CHP'li Belediye Başkanı Vefa Salman, 1965 yılında Yalova'da doğdu. 1987 yılında Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi'ni bitirerek iş hayatına atıldı. 20 yıldır Yalova'da ticari yaşamının içerisinde bulunan Salman, İstanbul Veteriner Hekimler Odası Yalova Temsilciliği ve Yalova Üniversitesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini yaptı.
Yalova'da, Fenerbahçeliler Derneği Başkanlığı, üç dönem Yalova Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Murahhas üyeliği, bir dönem Yalova Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı mütevelli heyeti üyeliği ile çeşitli sivil toplum örgütlerinin kuruculuğu, yönetim ve denetim kurulu üyeliklerinde bulunan Salman'ın, kaleme aldığı şiirlerini iki ayrı kitapta topladı.
İngilizce Öğretmeni Dilek Salman ile evli olan Vefa Salman'ın, Özgün Salman adındaki oğulları, 14 Ağustos 2012'de geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti.
Salman'ın önem verdiği projelerinden biri 'Gelişmiş Kent Kimliği' projesi.