Bugün saat 14.00’te hareket edecek TK-7008 sefer sayılı Ankara-İzmir uçağında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile eski genel başkan Deniz Baykal, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün partiye dönüşünü masaya yatıracak.

CHP’den, 2005’te, Deniz Baykal’ın genel başkanlığı döneminde ihraç edilen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün yeniden CHP üyesi olup olmayacağı tartışmalarına ilişkin temasların en önemlilerinden biri bugün saat 14.00’de hareket edecek TK-7008 sefer sayılı Ankara-İzmir uçuşunda gerçekleşecek.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sarıgül’ün geri dönüşüne karşı olduğu bilinen eski Genel Başkan Deniz Baykal ile aynı uçakta İzmir’e gidecek. Bir düğün töreninde Baykal ile birlikte nikah şahitliği yapacak olan Kılıçdaroğlu, uçakta Sarıgül’ün geleceğini müzakere edecek. Uçağın 1A ve 1B numaralı koltuklarında oturacak eski ve yeni genel başkanlar, Sarıgül’e ilişkin değerlendirmelerini İzmir’de de sürdürecek.

DİLEKÇE YERİNE GENEL AF

Kılıçdaroğlu’nun, kendisine “Af dilekçesini 8 Eylül’deki Parti Meclisi’nde gündeme alınmak üzere göndersin. PM üyeleri de özgür iradeleriyle kararını versin. PM affını kabul eder, etmez” mesajı gönderdiği iddia edilen Mustafa Sarıgül’ün de ‘Genel af’ talebinde bulunduğu ileri sürüldü. CHP kulislerindeki iddiaya göre, Sarıgül ile birlikte hareket eden bazı CHP üst düzey yöneticileri “Af dilekçesi göndermek yerine genel merkez yönetimi genel af ilan etsin. Genel af yoluyla gelip partiye üye olsun” seçeneğini tartışmaya açtı.

KILIÇDAROĞLU İLE GÖRÜŞECEĞİM

Tartışmaya açılan genel af seçeneğine ek olarak Sarıgül de Türkiye Değişim Hareketi’nin bazı temsilcileriyle bugün İstanbul’da bir otelde biraraya gelerek CHP’ye dönüş konusunda değerlendirmelerde bulunacak. Sarıgül’ün kendisine yakın bazı isimlere, Kılıçdaroğlu ile gelecek hafta görüşeceğini
söylediği, partiye dönüş tarihine ilişkin olarak da “17-18 Eylül’de güzel şeyler olabilir” dediği iddialar arasında yer aldı.

24 SAAT UZUN BİR SÜRE


CHP’nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, Sarıgül’ün 8 Eylül’de toplanacak Parti Meclisi toplantısında affının gündeme gelip gelmeyeceğine ilişkin iddialara “Siyasette 24 saat çok uzun süredir. Ancak bugün itibariyle böyle bir gelişmenin bu Parti Meclisi için söz konusu olmayacağını bugün için söyleyebilirim” yanıtını verdi. Günaydın, Sarıgül’le ilgili “Sürece ilişkin karşılıklı görüş alışverişi sürdürülüyor” dedi.

İzmir CHP’ye 209 başvuru

İZMİR’de, CHP belediye başkan aday adayı listesi 209 isimden oluştu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, eski CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman, Diş Hekimi Cemal Zafer Gürbüz de başvuruda bulundu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise adaylık için dosya verenler arasında yer almadı. CHP’den en fazla belediye başkan aday adayının başvuruda bulunduğu ilçe 30 kişiyle Çiğli oldu, Çiğli’yi 16 başvuruyla Buca takip etti. Menderes’te 14, Çeşme’de 13 kişi ilçe belediye başkanlığı için başvuru yaptı. Seferihisar’da başvuru yapan olmadı, Beydağ ilçesinde ise 1 kişi belediye başkanlığı için aday adaylığını koydu. Seferihisar ve Konak belediye başkanları dışında tüm belediye başkanları yeniden göreve talip olurken eski Konak Belediye Başkanı Ahmet Sarışın aynı göreve bir daha seçilmek için başvuruda bulundu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı iken yaşamını yitiren Ahmet Piriştina’nın oğlu Levent Piriştina da Buca Belediye Başkanı olabilmek için partiye dosya sundu. CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, İzmirliler’den gelen talep doğrultusunda belediye başkan adaylarının belirleneceğini, genel merkezin de en fazla oyu alacak kişiyi aday göstereceğini söyledi. Çiğli ve Buca’da çok sayıda aday olması nedeniyle kaygılandığını da aktaran Engin, çok sayıda aday adayının partinin enerjisini düşüreceğini, demokrasi kültürü içinde uzlaşma sağlanacağına inandığını belirtti.