CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, Fatih Kocamustafapaşa Meydanı'nda vatandaşlara seslendi. "Bazıları Sarıgül'ü bir oyuna çekmek istiyor" diyen Sarıgül, şöyle konuştu: "Bazılarının bazılarıyla perde arkasında neler konuştuğunu biliyoruz. Çünkü kuşlar bize, ak güvercinler bize gelip anlatıyorlar. Şimdi istiyorlar ki Sarıgül kavga etsin. İstiyorlarki Sarıgül sinkaflı konuşsun.

İstiyorlarki Sarıgül'ü kendi bataklıkları içine çeksinler. Şimdi bazıları bizi onları takip etmemizi istiyorlar. Kendi karanlık lüzumsuz evlerdeki o kutulardaki tuzaklarına bizi çekmek istiyorlar. Ama artık gündemi onlar tayin etmiyor. Gündemi biz tayin ediyoruz. Niye biliyor musunuz? Geçen hafta biz Sinan Erdem'deydik. Şimdi onlar orada. Sizlerden ricam şu; hep beraber şöyle bir ıslık çalalım Sinan Erdem'dekiler duysunlar. Duyacaklar merak etmeyin. Heyecanlarını anlıyorum. Enerji düşüklüklerini anlıyorum. Çünkü gitme vakti geldi, gitme vakitlerini geciktiriyorlar."

"BUGÜN BAŞKA BİR KONUŞMAM VARDI AMA O DOSYADA BEKLİYOR"

İstanbul'u 20 yıldır aynı anlayışın yönettiğini belirten Sarıgül, "Fakat Kadir abi alınmasın. İstanbul Büyükşehir Belediye başkanını arıyoruz ve göremiyoruz. İstanbul'da bugün başka bir konuşmam vardı ama o dosyada bekliyor. O konuşmayı ben siyasi adabım, kültürüm, Ali Topuz'dan, Aytekin Kotil'den almış olduğumu siyasi terbiyem gereğim o konuşmayı bugün yapmıyorum. Ama birgün genel başkanımız Kılıçdaroğlu, Sarıgül o konuşmayı yap derse o konuşmada öyle cevaplar var ki ama ben belediye başkanı adayıyım. Nezaketimi, zerafetimi, kampanyada söz verdim, kötüleme yapmayacağım. Sadece kendi projelerimi açıklayacağım. Şunu bilin ki bu kardeşinizin veremeyeceği cevap yoktur" şeklinde konuştu.

"SARIGÜL'Ü HUKUKSUZ DİNLEDİKLERİ BELGELERİ ŞU ANDA BENİM ELİMDE"

Sarıgül konuşmasını şöyle sürdürdü: "Basın mensubu  arkadaşlarım saat 15.45.50 saniyedeyiz. Şu an itibarıyle Sarıgül ile ilgili açılmış en ufak bir dava yok, soruşturma yok. Ama 15 saniye sonra ne olacağı belli değil. Bunu niye söylüyorum. Cep telefonlarınızla özgürce konuşabiliyor musunuz? Bu ülke Erbakan hocayı yaşadı. Ecevit'in başbakanlığını, Türkeş'i yaşadı. O günlerde bu kadar özgürlük dışı bir olay var mıydı? Şimdi bakkalla konusan kasapla konuşsan diyorki abi telefonla konuşmayalım. Hani ileri demokrasi?  Mustafa Sarıgül'ü hukuksuz dinledikleri belgeleri şu anda benim elimde. Buradan şunu söylüyorum. Korkutamazsın, durduramazsın, döndüremezsin beni".