Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, başkanlığını yaptığı Türkiye Değişim Hareketi’nin (TDH) il, ilçe, kadın ve gençilk kolları başkanlarıyla "CHP’den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Adaylığı" konusunda Kumburgaz Artemis Marin Princess Otel’de bir toplantı yaptı.

Mustafa Sarıgül, "Laik demokratik Cumhuriyet’in, Atatürk devrimleri, vazgeçilemez değerlerimizle oynanırken, yurttaşlarımız bizi İstanbul’da görmek isterken bu talebi geri çeviremeyiz, TDH ülkesini düşünür, geleceği düşünür. Koltuğu, kişisel ikballeri değil" dedi. İl ve İlçe başkanlarıyla CHP’den adaylığı konusunda bir toplantı yapan Sarıgül’e yapılan temayül yoklamasında oy birliğiyle "CHP’den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olması" kararı çıktı.

Kumburgaz’da düzenlenen toplantıya TDH’li il, ilçe başkanları, kadın ve gençlik kolları yöneticilerinin yer aldığı yaklaşık bin kişi katıldı. Başkan Mustafa Sarıgül, toplantıya yakın çalışma arkadaşları CHP Çatalca Belediye Başkan Aday Adayı Engin Akman, Dr. Hüseyin Çorbacıoğlu ve TDH Genel Sekreteri Hasan Aydın ile birlikte geldi. Salonda "Her yer Şişli, Her yer Sarıgül", "Millet seninle durma ilerle", "İstanbul’da Sarıgül zamanı geldi" sloganlarıyla karşılandı. Sarıgül, konuşması sırasında duygusal anlarda yaşayarak gözyaşlarını tutamadı. İstanbul’a CHP’den aday olma konusunda talebin yurttaşlardan geldiğini kaydeden Sarıgül, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na da TDH ile ilgili yaptığı açıklamalarla ilgili teşekkür etti.

İSTANBUL’DAN GELDİLER, İSTANBUL’DAN GİDECEKLER

Bir saati aşkın süreyle gündemi değerlendiren Başkan Mustafa Sarıgül, ülkenin içinde bulunduğu duruma dikkat çekerek, "Bu zulümleri yapanlar, toplumu kamplaştırmaya çalışanlar, İstanbul’dan geldiler. Allah’ın izniyle sizlerin gücüyle, yurttaşlarımızın desteğiyle inşaallah 6 ay 9 gün sonra İstanbul’dan gideceklerdir" dedi. TDH yöneticileri de yapılan temayül yoklamasında Sarıgül’e CHP adaylığı süresince tam destek olacaklarını belirterek "İstanbullular’a söz veriyoruz. İstanbul’da Sarıgül zamanı geldi" dediler.