Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in son günlerde twitter adresinden paylaştığı mitinglere itiraz CHP'li Mansur Yavaş'tan üstü kapalı itiraz geldi. Yavaş, belediye işçilerinin büyük korku yaşadığını, mitinglere götürüldüğünü, hatta evlerine afiş asarak, fotoğraflarının istendiğini iddia etti.

"ÇALIŞANLARLA UĞRAŞMAYACAĞIM"

NTV'de Mehmet Barlas'ın sorularını cevaplayan Mansur Yavaş, Ankara'da Melih Gökçek'e karşı tepki oluştuğunu, Gökçek'in de yorulduğunu söyledi. Son seçimlerde yüzde 60'lık bir bölümün muhalefete oy vererek, Gökçek'in oy oranında büyük bir düşüşün yaşandığını söyleyen Yavaş, kazanması halinde de belediye çalışanlarıyla ilgili bir tasarrufta bulunmayacağını, işini yapan tüm yöneticilerle de çalışacağını söyledi.

"İŞÇİLER KORKU İÇİNDE"

Programda, yeni bir tartışmanın da fitilini ateşleyen Yavaş, Melih Gökçek'in twitter adresinden yayınladığı miting kalabalıklarının da taşınan işçiler olduğunu iddia etti. Yavaş, işçilerin büyük bir korku içinde olduğunu söyleyerek şöyle konuştu:

"Bazı yapılan işlerle ilgili olarak eğer yapılan yanlış bir şey varsa buna yargı karar verecektir. Burada, kadronun tümünü devr-i sabık yaratarak, ön yargılı bir yaklaşımımız olmayacak. Özellikle belediye çalışanlarında büyük bir korku var. Bugün talimat verildi, hepsi evine bayrak asıyor ve bunun fotoğrafını çekip götürüyor. Belediye işçilerini ve memurlarını mitinglere götürüyorlar. Kesinlikle belediye başkanı olduğumda, işten çıkartma hadisesi olmayacağı gibi bu konuda söz veriyorum. Angarya da olmayacak, hadi şu şahıs geliyor toplanıp mitinge gidiyoruz, karşılamaya gidelim hadisesi olmayacak. Sayın Başbakan geldiğinde biliyorsunuz bir kadına neden geldiği soruldu, Sayın Kılıçlar'ı bekliyorum dedi. Gerçek demokrasi konusunda, işten çıkardığınız kişinin evine gittiğinde ne söyleyeceğini merak ediyorum. Siyasi sebepten dolayı işten çıkartmayı bir aile reisi olarak kendime yakıştıramıyorum."