İşte Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satırbaşları;

Eğitim bizim milli meselemizdir. Bu soruna ulusal sorun olarak bakmalıyız. Bu konudaki sorumluluk hepimizindir. Erdoğan'ın da Bahçeli'nin de benim de temel sorumluluğumdur.

"HALK NE İSTİYOR?"

Bütün ülkeler eğitime ayrı bir pencereden bakar. Eğitim politikacının at oynattığı bir alan olmamalıdır. Bir gece yarısı operasyonuyla kanun teklifi verilmez. Halkın ne kadar haberi var bundan. Halk ne istiyor, haberimiz var mı bundan. Yarın bu konu ile ilgili bir basın açıklaması yapacağız. Halkın ne kadar haberi var. Hepiniz haklılığımızı göreceksiniz. Doğruları her zaman CHP söyleyecektir.Herkesin çocuğu bizim çocuğumuzdur. Biz bu meseley bu gözle bakıyoruz. Temel eğitimde iyi yurttaş olmak öğretiliyor. İyi yurttaşı berber de manav da bilecek. Temel eğitim bir binanın temeli gibidir. Ne kadar sağlam olursa o kadar iyi olur.

"ELİMİZİ UZATIYORUZ"

Eğitim konusunda bir kanun teklifi veriliyor. Hükümet planında var mı yok, bakanlar kurulu kararıyla mı geliyor yok. Türkiye'nin temel meselesi kanun teklifiyle olur mu? Böyle bir şeyi şiddetle reddetmeliyiz. AK Parti içindeki vicdanlara sesleniyorum. Bu sistem Türkiye'yi geriye götürür. Uzlaşma konusunda çağrı yapıyorum. Gelin barış içinde huzur içinde yeni bir yasa yapalım. Eğitim konusu iki partinin çatışma alanı değildir. O dersleri alacak çocuklar bizim çocuklarımızdır. Ayrıma karşıyız biz. Anayasa konusunda nasıl bir uzlaşma kültürü istiyorsak eğitim konusunda da aynı yolu izlemek istiyoruz.

Hiç bir çocuğu o ya da bu şekilde örselemeyelim. Okul öncesi eğitim farklı, ilköğretim farklı. Bu kanunda okul öncesi eğitimle ilgili bir şey var mı? Yok. Bizim önyargımız yok.

Bu teklif niye geldi. Kimse bilmiyor. Eğer bu teklif yasalaşırsa, dünyada böyle bir yasaya sahip tek ülke olacağız.