CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında Parti Meclisi (PM) toplantısı öncesi toplanan Merkez Yönetim Kurulu’nun (MYK) İstanbul’un bazı ilçelerinin belediye başkan adaylarının belirlendiği bölümünde “Beşiktaş” tartışması yaşandı.

Edinilen bilgilere göre CHP istanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül’ün yakın çalışma arkadaşı Tonguç Çoban’ın aday gösterilmek istenmesine bazı genel başkan yardımcıları muhalefet etti. Bu nedenle saat 14.00’de toplanması beklenen Parti Meclisi’nin toplanması iki saat için ertelendi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu da Tonguç Çoban’ın ismini yeniden değerlendirmek amacıyla “Beşiktaş’la ilgili yetkili ben üstleniyorum. PM’nin onayına sunulup sunulmayacağı bir kez daha değerlendireceğim” diyerek tartışmayı sonlandırdı. Çoban tartışmasının sürdüğü dakikalarda ismi Beşiktaş geçen ancak Bakırköy adayı yapılması kararlaştırılan Doç. Dr. Mehmet Karlı’nın “Siyasi etik gereği Bakırköy’den aday olmam doğru olmaz. Ben çekiliyorum” mesajı geldi. Karlı’nın adaylıktan çekilme kararı CHP’nin Kadıköy kararını da etkiledi.

Bakırköy’den aday olan ancak CHP lideri Kılıçdardoğlu’nun isteğiyle Kadıköy’e kaydırılan Bülent Kerimoğlu’nun yeniden Bakırköy’e kaydırılması seçeneği tartışmaya açıldı. Bu yöndeki tartışmalarında sürmesi nedeniyle Kılıçdaroğlu, “Beşiktaş ile birlikte Kadıköy ve Bakırköy ile ilgili son kararı da ben vereceğim” diyerek toplantıyı tamamladı. Toplantının ardından Parti Meclisi toplantısına geçildi.

BEYOĞLU’NA AYLİN KOTİL

Öte yandan MYK’nın onayından geçerek PM üyelerinin onayına sunulmasına karar verilen ilçeler arasında yer alan Beyoğlu’nun belediye başkan adayı Mustafa Sarıgül’ün eski eşi Aylin Kotil oldu.

Sezgin Tanrıkulu’nun tam destek verdiği eski Genel Başkan Yardımcısı ve PM üyesi Gülseren Onanç’a Beyoğlu için vize çıkmadı.

ŞİŞLİ'YE İNÖNÜ, ÜSKÜDAR'A ÖZKES

Şişli’de İsmet İnönü’nün torunlarından Hayri İnönü, Üsküdar’a milletvekili ve eski müftü İhsan Özkes belediye başkan adayı oldu.

AVCILAR'DA MEVCUT BAŞKAN ADAY GÖSTERİLMEDİ

MYK, Sarıyer’de Şükrü Genç, Çatalca Cem Kara, Ataşehir’de Battal İlgezdi ile “Yola devam” dedi. Maltepe’de İstanbul İl Başkan Yardımcısı Canan Kaftancıoğlu, Kartal’da Hüsnü Süslü, Avcılar’da Handan Toprak aday gösterildi.

CHP’nin Ankara’daki kalelerinden Çankaya’da ise mevcut başkan Bülent Tanık’ın yerine Alper Taşdelen’nin aday gösterilmesi kararlaştırıldı. Ankara’nın Yenimahalle ilçesinin adayı ise değişmedi, Fethi Yaşar yeniden aday oldu. Edirne’de ise Hamdi Sedefçi yerine milletvekili Recep Gürkan; İzmir Buca adayı ise kentin eski belediye başkanlarından Ahmet Piriştina’nın oğlu Levent Piriştina’nın adaylıkları dikkat çeken isimler oldu.