İstanbul'un ise 22 ilçesinin adaylarının belirlendiği öğrenildi. Gaziosmanpaşa'da Av. Selahattin Meriç aday oldu. Meriç, yapılan tahamül yoklamasında 1. sırada yer almıştı. AKP’nin kalesi olarak bilinen Fatih'te CHP; eski başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın yeğeni Sabri Erbakan ile yarışa girecek. Ümraniye'de Sacit Eyüboğlu, Bağcılar'da ise Muhammet Çakmak ile seçmenlerden oy isteyecek.


İŞTE İLÇE İLÇE İSTANBUL ADAY LİSTESİ

SELAHATTİN MERİÇ KİMDİR?


11 Kasım 1966 tarihinde Yunanistan Dedeağaç’ta dünyaya geldi. İlköğrenimini tamamladıktan sonra orta öğrenim için Batı Trakya’dan Türkiye’ye gitti. İstanbul Büyük Çekmece Ortaokulu’ndan mezun oldu.
Lise öğrenimini Gaziosmanpaşa Plevne Lisesi’nde, yüksek öğrenimini İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinde tamamladı.

Daha öğrencilik yıllarında Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Gençlik Kolları ile başlayan sivil toplum örgütleri ile çalışmaları halen birçok kuruluşta devam etmektedir.

Bunlar sırasıyla;
Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneğinde 3 yıl Gençlik Kolları Genel Başkanlığı, 2 yıl Gaziosmanpaşa şubesi denetim kurulu üyeliğinden sonra, 2 yıl genel sekreterlik yapmış ve 2002-2007 yılları arasında BTTDD Gaziosmanpaşa şube başkanlığı görevinde bulunmuştur.

Rumeli Balkan kökenli vatandaşlarımızın en yoğun olduğu ilçe olan Gaziosmanpaşa’da 2002 yılında oluşturulan ve 17 dernek 3 vakıf ve 5 spor kulübünün temsil edildiği Rumeli Platformunun kurucu başkanı olup halen başkanlığını yapmaktadır.

Orta derecede Almanca bilen Av.Selahattin Meriç Yunanca’yı ise iyi derecede bilmekte olup aynı zamanda Yunanca yeminli tercümanlık da yapmaktadır. Evli olup iki çocuk babasıdır.