CHP Diyarbakır İl Başkanlığı’na görevden alınan eski yönetimin açtığı dava sonucu mahkeme kararı ile kayyum atandı. İl Başkanlığını yürüten kayyum, eski delegelerle kongreye gidecek.

CHP Genel merkezi tarafından görevden alınan eski İl Başkanı Muzaffer Değer’in şikayeti ile Diyarbakır 2’inci Sulh Hukuk Mahkemesi’nde açılan davada, partinin Diyarbakır il yönetimine kayyum atandı. CHP genel merkezi tarafından Değer’in görevden alınması ile atanan 7 kişilik geçici yönetimin 45 gün içerisinde partiyi kongreye götürmemesi ve bazı işlemleri yapmaması nedeniyle dava açılırken, bugünkü duruşmada 2’inci Sulh Hukuk Mahkemesi, Diyarbakır il yönetimine aralarında görevden alanın eski Sur İlçe Başkanı Beşir İpekçi, Mehmet Öğüt ve Devrim Budak’ın kayyum olarak atanmasına karar verdi.

Avukat Sıraç Anık, mahkemenin kararı ile kayyum olarak atanan 3 kişinin partiyi eski delegelerle kongreye götüreceğini söyledi. Anık, mahkemenin kararı ile genel merkez tarafından atanan 7 kişilik geçici yönetiminde bugün itibariyle artık yetkili olmadıklarını belirtti.

CHP Diyarbakır eski İl Başkanı Muzaffer Değer, ’Dersim’de yaşananlandan özür diliyorum’ diye yaptığı açıklamanın ardından, 23 Kasım 2011 günü CHP Genel Merkezi tarafından görevden alınmıştı. Ancak genel merkez, görevden almanın Dersim özrü ile ilgili olmadığını açıklamıştı.