ALİAĞA- İZMİR 
Türkiye’nin emek ve sanayi kenti Aliağa, Cumhuriyet Halk Partisi’nin İktidara Yürüyüş Mitinginde buluştu. Demokrasi Meydanı’nı dolduran 8 bin 500 kişi, Özgürlük ve demokrasi sloganları eşliğinde Cumhuriyet Halk Partisi’nin genç belediye Başkan adayı Barış Eroğlu’nu destekledi. Aliağa tarihinin en kalabalık mitingi kentte coşku yaratırken, bu coşkuya mitinge katılan CHP Genel Başkan yardımcıları Umut Oran ve Gürsel Tekin, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İl Başkanı Ali Engin, Milletvekili Aytun Çıray ve Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz da eşlik etti.
 
GÜN BİRLİKTE OLMA GÜNÜDÜR
Coşkulu mitingde konuşan CHP Aliağa Belediye Başkan Adayı İnşaat Mühendisi Barış Eroğlu, Demokrasiyi istemeyenlere, Cumhuriyeti sevmeyenlere inat biz el ele verip bu seçimi alacağız.” Dedi.
“Gün birlikte olma, gün beraber olma günüdür. Bunu Aliağa halkı olarak hep birlikte gösterdik” diyen Genç Başkan adayı Eroğlu, “Görüyoruz ki her geçen gün özgürlüklerimize kısıtlama getiriliyor. Son yasak kararıyla twitter’ın da kapatıldı.  Biz özgürlükçü bir parti olarak yasakları reddediyoruz. Yapacağımız parka Gezi Parkı adını vereceğiz. Gezi parkında kaybettiğimiz kardeşlerimizin anıtı olacak söz veriyorum. Cumhuriyet Halk Partisi 30 Mart 2014’te kazanan parti olacaktır. Demokrasiyi istemeyenlere, Cumhuriyeti sevmeyenlere inat biz el ele verip bu seçimi alacağız” dedi.
 
CUMHURİYET HALK PARTİLİ OLMAK GURURDUR
Vatandaşın doğru kararı vermesi için tüm adaylarla halkın önünde, TV’de ya da Demokrasi Meydanı’nda açıkoturum çağrısını yineleyen CHP Başkan Adayı Eroğlu, “Aday arkadaşlarımıza gelin, halkın önüne çıkalım projelerimizi sunalım. Ama kimseden cevap yok. İçlerinde uzun yıllar belediye başkanlığı yapmış arkadaşlar var. Neden korkuyorsunuz ki.” Diye sordu.
 
BİZ GÖNÜLLERİ FETHETMEYE GELİYORUZ
“Biz seçildikten sonra belediyeyi sokağa taşıyıp, gönüller yapamaya geliyoruz” diyen Barış Eroğlu, “Gençlerimize ümit, yaşlılarımıza huzur olmaya geliyoruz. Biz ayakkabı kutularını doldurmaya değil, halkı bölü kamplaştırmaya değil, Aliağa’nın her sokağını, mahallesini, her noktasını yaşanılabilir barış içerisinde sevgi ve dostluk dolu bir kent haline dönüştürmeye geliyoruz.” Dedi.
 
ORAN: “İKİ YOL VAR! YA AYDINLIK YA DA KARANLIK”
CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran konuşmasında siyasi iktidara yüklendi. Oran “Türkiye 12 yılda yasaklar ülkesi haline geldi. Seçimde sadece Aliağa’nın belediye başkanını seçmeyeceksiniz veya verdiğiniz oylar sadece İzmir Büyük Şehir Belediye Başkanına gitmeyecek. Son derece tarihi ve kritik bir seçime gidiyoruz.  Vereceğiniz her oy Türkiye’nin geleceğini, kaderini etkileyen bir oy olacak.” dedi. 
 
KOCAOĞLU’DAN İZBAN MÜJDESİ
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu konuşmasında İZBAN’ın sefer sayısının artarak 5-6 dakikada bir sefer yapılacağını söyledi. CHP’den aday olamayınca DSP’ye transfer olanlara sert tepki gösteren Kocaoğlu, “Siyaset adil, dürüst, ahlaklı yapılır. İnsan, insandan utanır! Eğer insandan utanmıyorsa, Allah’tan korkar. Bu CHP senin babanın çiftliği mi, adaylık sana babandan miras mı kaldı” diye sordu.
Konuşmasıyla Demokrasi Meydanı’nı dolduran 8 bin 500 kişiyi coşturan Aziz Kocaoğlu, “Bir dönem belediye başkanlığı yapıyorsunuz, iki dönem daha yapıyorsunuz, üçüncü kez kazanıyorsunuz; sonra canınız milletvekili olmak istiyor, istifayı basıp gidip milletvekili oluyorsunuz. Sonra aday gösterilmiyorsunuz, partiden kötüsü yok! Ayrılıp başka bir partiden aday oluyorsunuz. Başka partilere laf söylemiyorsunuz, varsa yoksa CHP’nin adayı, varsa yoksa Büyükşehir Belediye Başkanı. İnsan insandan utanır! Eğer insandan utanmıyorsa, Allah’tan korkar. Bu CHP senin babanın çiftliği mi, adaylık sana babandan miras mı kaldı? ‘Ben varsam CHP var, ben varsam dünya var, ben varsam Aliağa var’ düşüncesi var. Böyle bir şey yok!” dedi.
 
SATMADIK, SATTIRMADIK
İzmir’in 30 Mart seçimlerinde Türkiye’ye lider olacağını söyleyen Başkan Kocaoğlu, “Ülkemizi AKP derdinden, belasından bu ülkeyi kurtarmalıyız. Bunlar İzmirlileri sevmiyorlar. İzmir’i, bizi sevdikleri için değil, iki şey için istiyorlar; İzmir’i alırsak, Türkiye’de tekrar prestij kazanırız diye düşünüyorlar. Bunlar, Ankara’yı ve İstanbul’un rantını bitirdiler. Biz, rahmetli Ahmet Piriştina’dan başlayan ve iki dönemdir bizimle devam eden bir anlayışla, bu kentin malını, mülkünü ve değerlerini satmadık, sattırmadık. Onları satmaya, yandaşlarına peşkeş çekmeye geliyorlar” dedi.
 
DSP’YE TRANSFER OLANLARA ÇAĞRI: AKP’NİN ÇEŞMESİNE SU TAŞIMAYIN”
Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin de konuşmasında AKP tehlikesine dikkat çekerek, DSP’ye transfer olan adaylara “AKP’nin çeşmesine su taşımayın” dedi.
“Olmazsa yokum anlayışı Cumhuriyet Halk Partisi’ne yakışan bir anlayış değildir. Özellikle İzmir’de farklı siyasi partiden aday olan arkadaşlarımın tamamına buradan çağrı yapmak istiyorum. Yolun başındayken dönün. AKP’nin çeşmesine su taşımayın. Buyurun yuvanıza gelin. Vazgeçin bu sevdalarınızdan.” Dedi.
 
CHP, SİZLERE MAKAM MEVKİ VERMİŞTİR
“Bizi var eden Cumhuriyet Halk partisidir. Cumhuriyet Halk Partisi herkese kimlik kazandırmıştır, mevki makam vermiştir.” Diyen Gürsel Tekin, “Şimdi sıra sizde. Aday olmadım diye bu partinin oylarını bölmek ancak ve ancak AKP’ye oy vermekle eş değerdir. Bunu herkes böyle bilsin” dedi.
CHP Genel Başkan yardımcısı Gürsel Tekin, Aliağa’nın genç belediye Başkan Adayı Barış Eroğlu’na övgüler yağdırarak, “Barış Eroğlu Büyükşehir’in de desteğini alarak çok güzel işler yapacaktır. Hepimiz onun yanındayız “ dedi. 
Miting sonunda coşkulu kalabalık Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekinle birlikte Aliağa sokaklarında yürüdü. Binlerce kişinin katıldığı yürüyüşte coşkulu kalabalık Aliağa’yı “CHP” ve  “Barış Eroğlu” sesleriyle inletti.