Deniz Baykal'la ilgili Başbakan'a ait olduğu iddia edilen ses kaydını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Atatürk Havalimanı’nda cep telefonundan dinledi.

Havalimanında Kılıçdaroğlu'nu kulağında kulaklık ile cep telefonundan kayıt dinlerken bulan Cumhuriyet Gazetesi Ankara temsilcisi Utku Çakırözer, CHP liderinin ilk tepkisinin “Dünyanın en ahlaksız ve terbiyesiz adamı şu anda Başbakanlık koltuğunda oturuyor” şeklinde olduğunu yazdı bugün köşesinde.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan da Kılıçdaroğlu'nun sözlerine ek olarak “Sayın Deniz Baykal ile ilgili komployu düzenleyenin Erdoğan olduğu az önce ortaya çıktı” iddiasında bulundu.

Kılıçdaroğlu ise “Ses kaydı düştü. O ses kendisine ait. Görüntülerden, Sayın Baykal’dan ve bunların hemen yayınlanması gerektiğinden söz ediyor. Şimdi her şey açıklığa kavuşmuş oldu. O komployu düzenleyen Erdoğan'' dedi.

Erdoğan’ı derhal istifaya davet eden Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
“O zatın artık bu saatten sonra başbakanlık koltuğunda oturmaması lazım. Aile mahremiyeti içine giren bir Başbakan olamaz. Ahlaksızlığı kendi için ilke edinen bir adam. Neden meydanlarda ‘Bunlar özel değil, genel, genel!’ diye konuştuğu da belli oldu. Kendi yaptığı için gayet iyi biliyor. Bunu bir şekilde pazarlaması gerekiyor. İnsanları suçlaması gerekiyor.”

KILIÇDAROĞLU, BAYKAL'I ARAMIŞ

Kılıçdaroğlu, Başbakan'a ait olduğu ileri sürülen ses kaydı çıkmadan bir gün önce iddialar üzerine eski genel başkan Deniz Baykal'a telefon etmiş.

Baykal'ın tepkisini Kılıçdaroğlu şöyle anlattı:
“O da tabii çok vahim bir olay olarak görüyor. Başbakan’dan resmi bir açıklama beklediğini söyledi. Biz de aynı açıklamayı bekliyoruz. Sayın Baykal başından beri sorumluluğun hükümette olduğunu söylüyordu zaten. Dediği gibi de çıktı.”