"İSTANBUL'UN ARTIK BİLİMSEL ÇALIŞMALARA DAYALI AMA PLANLI BİR GELİŞMEYE İHTİYACI VAR"

İstanbul'da gelişigüzel değil, planlı bir yapılaşmanın gerektiğini belirten Sarıgül, "İstanbulumuzun suyunu, havasını, denizini, toprağını, yeşilini, ormanını en iyi şekilde biz koruyacağız. İstanbul'un kimliğini, kültürünü, tarihi dokusunu geleceğe hep birlikte taşıyacağız. İstanbul'da plansız, ulaşımı aksatan, İstanbul'a yakışmayan o bildiğimiz hataların önüne geçeceğiz. İstanbul'un artık bilimsel çalışmalara dayalı ama planlı bir gelişmeye ihtiyacı var. İstanbul'da gelişi güzel değil, planlı çalışmanın zamanı geldi mi? Kentsel dönüşümü mutsuzluktan çıkarmanın zamanı geldi mi? O bölgede yaşayan yurttaşlarımızın yüzde yüzünün onayı olmadan bir tek binayı bile bana Allah'tan başka kimse yıktıramaz" diye konuştu.

"ÇILGIN DEĞİL, BİLİMİN TEKNOLOJİNİN EMRETTİĞİ AKILLI PROJELERLE GELİYORUZ"

İstanbul'da ulaşımı yeniden düzenleyeceklerini vurgulayan Sarıgül, "İstanbul'da ulaşım kilitlendi, yürümüyor. Ulaşımı yeni baştan düzenleyeceğiz. İstanbul trafiğinin çilesine sosyal demokratlar son verecek. Bilimi ve teknolojiyi en iyi şekilde biz kullanacağız. Ulaşım sorununu kademeli olarak mutlaka çözeceğiz. Ulaşım sorununu kademeli olarak çözeceğiz, yarın çözerim demiyorum. Çünkü bir şeye söz verirsem o söz sözdür. Kent ulaşımında raylı sistemlere, deniz taşımacılığına çok önem vereceğiz. Evlerinize işyerlerinize giderken artık çile olmaktan çıkacak. Bazıları diyorlar ki, 'Biz çılgın projelerle geliyoruz'. Biz diyoruz ki, çılgın değil bilimin, fenin, teknolojinin emrettiği akıllı projelerle geliyoruz" dedi.

"DEMOKRASİYE SAYGINIZ VARSA, O AFİŞLERİ KALDIRIN YOKSA BİZ 30 MART'TA KALDIRACAĞIZ"

AK Parti'nin 2019 ve 2023 yılını hedef alan afişlerini eleştiren Sarıgül "Sandıktan ne çıkacağını nereden biliyorsunuz" diye sordu. Sarıgül sözlerine şöyle devam etti: "Demokrasi kendi dönemini konuşmaktır. Öbür dönemleri konuşmak değildir. Demokrasiye saygınız varsa, hani ileri demokrasi diyordunuz, o afişleri demokrasiye olan saygınızdan dolayı kaldırın yoksa 30 Mart gecesi biz kaldıracağız."

İNTERNET KULLANIMI

Bilim ve teknolojide İstanbul'u dünya markası yapacaklarını söyleyen Sarıgül "Sosyal medyada sizlerden bir abiniz olarak destek bekliyorum. En ufak şeklide Sayın Kılıdaroğlu'nun, Sarıgül'ün adı çıkınca bakıyorsunuz ki, 7 bin kişiyi profesyonel olarak maaşlı tutmuşlar, paraları çok, kutuları da çok. Bizim yüreğimiz var. Özgür internet istiyorsanız, internetin yasaklanmasını istemiyorsanız mümkün olan her noktada ücretsiz internet istiyorsanız, 30 Mart akşamı güzel oylarınızla inşallah biz başaracağız" dedi.

"DEPREMİN TEDBİRİNİ ALACAĞIM AMA 30 MARTTAKİ DEPREMİ ENGELLEYEMEM"

İstanbul'daki deprem riskini hatırlatan Sarıgül, "İstanbul'da deprem var. Deprem olacak. Ama onun tedbirlerini 20 yıldır almadılar. 20 yıldır iktidardalar onun tedbirlerini almadılar, hocalarımızla konuşuyoruz. Öncelikle benim en büyük arzum yurttaşlarımızın can güvenliğidir. Söz veriyorum İstanbul'da depremin tedbirini alacağım ama 30 Mart'ta sandıklardaki depremi engelleyemem" şeklinde konuştu.

ÖRNEK BİR BELEDİYE BAŞKANININ ÖZELLİKLERİ

Türkiye'nin dünyadaki 50 İslam ülkesi arasında inançlara saygılı ve laiklikle yönetilen tek ülke olduğunu ifade eden Sarıgül, bunu Mustafa Kemal ve arkadaşlarına borçlu olduklarını söyledi. Sarıgül, örnek bir belediye başkanında bulunması gereken özellikleri şöyle sıraladı: "Bir başkan geldiği yeri unutmayacak, bir belediye başkanı nankör olmayacak, 'Ben' değil, 'Biz' diyecek. Sabah 06.00'da kalkacak gece 23.00'a kadar koşacak. Bir belediye başkanı koltuğuna yapışmayacak, halkla beraber olacak. Bir belediye başkanı bireysel değil, toplumsal düşünecek. Bir belediye başkanı düşünün ki, aynı siyasi partiyle, aynı adaylarla çalışmak istiyorsa kendi yakınlarına adaylarla ilgili olarak 3-4 sene önce twittler attırmayacak. O tweeti attırırsan bugün onun hesabını sorarlar" dedi. Sarıgül, CHP milletvekili Süleyman Çelebi'yi çok sevdiğini söyleyerek, konuşmasına şöyle devam etti: "Siyaset şudur, ömür boyu o koltukta kalamazsınız, muhalefete düşersiniz, vatandaş olursunuz, adamlığınızı gösterirsiniz. Ondan sonra yavaş yavaş tekrar yükselirsiniz. Nasıl Sarıgül öyle yaptıysa siz de aynı şekilde öyle yapacaksınız. Ama vatandaş olduktan sonra da sizi izleyeceğim, bakacağım. Ama unutmayın ki, giden Sarıgül değil, sosyal demokrasinin verdiği bugüne kadar vermiş olduğu emekti."

"39 İLÇENİN 25'İNDE İYİ DURUMDAYIZ, BİRAZ DAHA ÇALIŞIRSAK BÜYÜK FIRTINA OLABİLİR"

Kendisini dinleyen vatandaşların Mevlid Kandili'ni kutlayan Sarıgül, "Bugün Allah'a dua edeceğiz. Mübarek kandil münasebetiyle inşallah bütün dileklerimiz kabul olacak. Allah hakkımızda hayırlı olanı versin. Hava atmayacaksak, caka satmayacaksak, mütevazi olacaksak, kibirlenme olmayacaksa Allah inşallah bu görevleri bize nasip etsin. Son 12 haftaya giriyoruz. Nasıl bu güne kadar çalıştıysak bugünden sonra biraz daha yoğunlaşacağız, biraz daha koşturacağız. Allah'ım bizi haktan hukuktan ayırmasın. Allah'ım bize hayırlı olanı versin. Hayırsız olan bir işi hiçbir zaman istemedim. 39 ilçemizin şu an 25'inde iyi durumdayız. Biraz daha çalışırsak büyük bir fırtına olabilir" diye konuştu.