CHP'nin bugünkü kurultayına katılıp katılmayacağı merak edilen eski genel başkan Deniz Baykal, "Telefonlarım açık" diyerek Kemal Kılıçdaroğlu'ndan davet beklediğini ima etti.

Kurultaya katılmak için iki şart öne süren Baykal, "Yerel yönetimler seçimleri için ön seçim yapılmasını ve parti meclisi üye sayısının 60'a indirilmesi uygulamasının 1 Mart'tan itibaren geçirli olmasını" istedi.

Baykal, Eski CHP Parti Meclisi ve Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Savcı Sayan'ın Rixos Otel'deki nikah törenine katıldı.

Törende gazetecilerin sorularını yanıtlayan Baykal, kurultaya katılma kararının belli olup olmadığının sorulması üzerine, Kılıçdaroğlu ile dün ve bugün telefon görüşmeleri yaptığını söyledi.

Baykal şöyle devam etti:

''Yerel seçimlerle ilgili ön seçim düzenlemesi ve 80 kişilik Parti Meclisi'nin 60 kişiye indirilmesine yönelik maddenin yürürlük tarihinin önümüzdeki olağan kurultaya değil, 1 Mart'a alınması sağlanabilirse o özlenen kaynaşmanın ortaya çıkacağını net bir şekilde gördüm ve bu anlayışımı da Sayın Genel Başkan'a anlattım.''.

TARİHİ BİR SORUMLULUK

Bu taleplerin kabul görmemesinin partideki bütünleşmenin önünde engel olduğunu dile getiren Baykal, ''Bunun olamaması çok acı bir olaydır. Kaçırılmış büyük bir fırsattır ve tarihi bir sorumluluktur" diye konuştu..