Erdoğan'ın Başdanışmanı Yalçın Akdoğan, Bugün gazetesinin Erdoğan ve Fatma Şahin' el ele gösteren fotoğrafına ateş püskürdü.

Share on facebook Share on twitter Share on print More Sharing Services 12

AKP ile Cemaat arasında dershaneler üzerinden yaşanan medya savaşını yorumlayan Başdanışman Yalçın Akdoğan Yeni Şafak'ta Yasin Doğan adıyla yazdığı köşesinde cemaat medyasına sert sözlerle yüklendi.

BUGÜN'ÜN KULLANDIĞI FOTOĞRAF ÇİLEDEN ÇIKARTTI!

Özellikle Bugün gazetesinin dün ilk sayfasında kullandığı Başbakan Erdoğan ile Bakan Fatma Şahin'in elele gösteren fotoğrafı eleştiren Akdoğan "Kavganın da bir ahlakı vardır" dedi.

BUNUN ADI BELDEN AŞŞAĞIYA VURMAKTIR, SEVİYESİZLİKTİR!

Akdoğan Hürriyet, Aydınlık ve Sözcü gazetelerini eleştirdiği yazısında esas olarak cemaat medyasını özellikle Taraf ve Bugün gazetelerini topa tuttu. Bugün'ün Fatma Şahin ile Erdoğan'ı elele gösteren fotoğrafı art niyetli bir bir tercih olarak ilk sayfada kullandığını ve "bel altı" vurduğunu yazan Başdanışman "Bunun adı açıkça belden aşağıya vurmaktır, seviyesizliktir, tefessüh etmektir. Hiçbir çekişme böyle bir saygısızlığa cevaz veremez." dedi.

İşte Akdoğan'ın yazısındaki ilgili bölüm:

Bugün gazetesinin dershane konusundaki tavrı ve mücadelesi biliniyor. Aynı ahlaki sapma orada da kendisini gösteriyor. Gazete, 30 Kasım'daki birinci sayfasında Başbakan Erdoğan'la Fatma Şahin'in elele tutuşuyorlarmış gibi bir resmini bastı. Aynı fotoğraf bütün gazetelerde vardı ve Başbakan bir grubun elini hava kaldırıyordu. Bugün gazetesi ise resimdeki diğer kişileri kesip Başbakan elele tutuşuyor gibi bir görüntü oluşturuyordu. Bunun adı açıkça belden aşağıya vurmaktır, seviyesizliktir, tefessüh etmektir. Hiçbir çekişme böyle bir saygısızlığa cevaz veremez.

Dünkü 'Kavganın da bir ahlakı vardır' başlıklı yazısında Gülay Göktürk takdir edilecek bir duruş sergiledi. MGK kararı sonrasında ihanet içindeymiş gibi gösterilen Başbakan Erdoğan'ın büyük bir başarı hikayesi ortaya koyduğunu ve cemaatlere altın çağını yaşattığını yazdı.
Konu ne olursa olsun iktidar ile medya arasında bir çekişme olabilir. Kimileri bunu bir mücadele ve kavga olarak da görebilir. Ancak bırakın basın ahlak ilkelerini, temel insanlık ilkeleri bile bazı şeylere cevaz vermez.
MGK kararıyla ilgili yayınları eleştirdiğimizde birileri çıkıp 'Dershane konusunda kendimizi savunmayalım mı' diyorlar. Elbette herkes istediği görüşü savunabilir, ancak diğer konuda oynanan kirli oyunu ve takınılan seviyesiz üslubu da gözardı etmemek gerekir.
FOTOĞRAFIN ORJİNAL HALİ