Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin 2. Olağanüstü Kongresi'nin yapılacağı 22 Mayıs akşamı yeni başbakanı süratle görevlendirip yeni kabinenin oluşturulmasına imkan vereceğini söyledi. 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ATV ve A Haber televizyonlarının ortak yayınında, 'Gençlerle Büyük Buluşma' programına katıldı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen programda gençlerin sorularını cevaplandıran Erdoğan, 22 Mayıs akşamı yeni başbakanı görevlendireceğini kaydetti. 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın AK Parti Genel Başkan adayı gösterilmesine ilişkin bir soruyu şöyle cevaplandırdı: "Görünen o ki bu olağanüstü genel kurula temayül tek adayla gitme istikametinde. O da yüzde 81-82 oranında bir bütünleşmeyi gösteriyor. Böylece Pazar günü yapılacak kongreyle de genel kurul, tüm delegeler, artık oradaki adayla ilgili kararını verecektir ve Pazar akşamı da artık gerek partimizin diyeceğim çünkü kurucu genel başkanı olduğum için bunu söyleyebiliyorum, genel başbakanı belli olacaktır. Bunun yanında da tabii aynı şekilde bundan sonraki sürece yönelik 'Başbakan kim olacak?' sorusunun cevabı da tabii o gün öyle zannediyorum ki Başbakanımız Ahmet Bey istifasını verecektir. İstifayı verdikten sonra, ben de geciktirmeyi düşünmüyorum, hemen o akşam o gece yeni başbakanı görevlendirip süratle kabinesini oluşturma imkanını verelim istiyorum. Zira bizim hafta içi Milli Güvenlik Kurulumuz var."