"ANKETLER YÜZDE 55-56"
Kamuoyu anketleri yüzde 55-56 gibi oy alacağımızı gösteriyor. Oylar birinci derecede MHP tabanından gelir, ondan sonra da CHP’li seçmenlerden. Güneydoğu’dan da çok oy gelecek gibi. Kamuoyu araştırmaları öyle gösteriyor.

"YERİNE OTURACAK HALİMİZ YOK"
Cumhurbaşkanı olursam, başbakanın yetkilerini elinden almak sözkonusu olamaz. Cumhurbaşkanının yürütmenin başı olması, her hafta bakanlar kuruluna başkanlık edeceği anlamına gelmez. Herhalde başbakanın yerine oturacak halimiz yok. Zaman zaman oturur, konuşuruz. Öyle götürürüz.

"TİB, MİT'E DEVREDİLMELİ"
Bugüne kadar toplanan tüm deliller, Paralel Yapı olgusunu “Şayia”dan “Vakıa”ya dönüştürdü. Bunun yanı sıra TİB’le (Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı) ile de ilgili bir çalışmamız var. Belki de kaldırırız. Böyle bir TİB olamaz. Zaten MİT bu işi yapıyor. Benim kanaatim, TİB’i kurumsal olarak MİT’e devretmek yönünde...

"ABBAS, İHSANOĞLU'NUN NİŞANINA GÜLDÜ"
Mahmut Abbas bunu duyunca gülmeye başladı, “Yok öyle bir şey” dedi. Aslında yoğun ve ısrarlı çabalarımızla birleşmeyi biz sağladık. Ona (Ekmelettin İhsanoğlu) Filistinliler nişan vermişler. Mahmut Abbas “Biz emekliliği yaklaşmış uluslararası bürokratlara nişan veririz, bu da onlardan biri” dedi.