(Prof. Dr. Mustafa Aşkar, ‘namaz kılmayan hayvandır') sözleriyle ilgili Başkaban Binali Yıldırım: "Değerlendirecek bir yanı yok. Halt etmiş. Kim söylediye Zırva. Biz dinimizin değerlerini biliyoruz" diye konuştu.

 BAŞBAKAN Binali Yıldırım, Kütahya'nın Tavşanlı İlçesi'ne bağlı Tunçbilek Beldesi'ndeki Garp Linyitleri İşletmeleri'nde (GLİ) yeraltı kömür ocağına inip işçilerle iftar yaptı. Başbakan Yıldırım, TRT'deki programda 'namaz kılmayan hayvandır' diyen Prof. Dr. Mustafa Aşkar için ise, "Halt etmiş. Kim söylediyse zırva" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile beraber, akşam saatlerinde ATA uçağıyla Ankara'dan Kütahya'nın Altıntaş İlçesi'ndeki Zafer Havaalanı'na geldi. Vali Şerif Yılmaz tarafından karşılanan Yıldırım ve bakanlar, burada bekleyen helikopterle Tavşanlı İlçesi'ne geçerek, Tunçbilek Beldesi'ndeki işçilerle iftar yapacakları Garp Linyitleri İşletmesi (GLİ) Müessesi Müdürlüğü'ne gitti. Başbakan Yıldırım'ı burada kendisini karşılayan kömür işçileri ve mühendislerle tek tek tokalaştı. 

'TERMİK SANTRALLERİ ÇOK DAHA TEŞVİK EDECEĞİZ'


Başbakan Yıldırım, iftar yapacağı yeraltı kömür ocağına inmeden önce basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.  Yıldırım yeraltı kömür ocağında işçilerle birlikte iftar yapacağını belirterek şöyle dedi:

"Çalışan, üreten Türkiye'nin gerçek mimarları, işte bu arkada gördüğünüz ocağın içindeler, onlar bizleri bekliyor. Değerli arkadaşlar Türkiye son 14 yılda her alanda çok büyük mesafeler kat etti. Özellikle enerjideki yeterliliğimiz, enerji güvenliği açısından da ciddi anlamda olumlu gelişmeler sağladık. Bundan sonraki 65'inci hükümet döneminde termik enerjide yerli kömüre çok daha fazla önem vereceğiz, termik santralleri çok daha teşvik edeceğiz. Bunu teşvik ederken de yerli kömür kaynaklarımızın kullanılmasını özendireceğiz, hatta şart koşacağız. Böylece hem dışa bağımlılığı azaltmış olacağız, hem de memlekette iş, aş vatandaşımıza ekmek kapısı sağlamış olacağız. Konuşacak çok şey var, biliyorsunuz madencilik çok zahmetli, bir o kadar da ağır iş koludur. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız, yaşadığımız talihsiz en son Soma kazasından sonra çalışma hayatını yeni baştan ele aldı, sıfırdan ele aldı, bütün dünyada ne gibi emniyet tedbirleri var ise yerine getirecek, ayrıca çalışanların çalışma saatleri, istirahat saatlerine varıncaya kadar kapsamlı düzenlemeler yaptık. Madende çalışan işçilerimizin emeklilikte daha erken yaşta, 50 yaşında emekli olmasını sağlayacak yıpranmalarını emeklilik süresinden sayacak düzenlemeleri de hayata geçirdik. Dediğim gibi alın teriyle, bilek gücüyle çalışıp ekmeğini kazanan, kendine kazandırırken Türkiye'ye de kazandıran kardeşlerimize madencilerimize ne yapsak layıktırlar diyorum. "

'HALT ETMİŞ'

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Yıldırım, TRT'de yayınlanan Ramazan programında Prof.Dr. Mustafa Aşkar'ın 'Namaz kılmayan hayvandır' sözlerinin hatırlatılması üzerine, "Değerlendirecek bir yanı yok. Halt etmiş. Kim söylediyse zırva. Yani biz dinimizin değerlerini biliyoruz, dinimiz hoşgörü dinidir, dinimiz sevgi dinidir. Dinimiz kardeşlik dinidir. Dolayısı ile bu ve buna benzer sözler asla kabul edilemez, eğer böyle bir laf ettiyse çok büyük hata etmiş. Hatanın ötesinde kısacası saçmalamış. Zırva yani, adı ne olursa olsun, unvanı ne olursa olsun, yüzde 99'u Müslüman olan bir ülkede böyle bir münasebetsiz laflar edenin asla Müslümanlar nezlinde hiçbir yeri yoktur" dedi.

KILIÇDAROĞLU'NU ELEŞTİRDİ

Başbakan Binali Yıldırım, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ilgili soruyu ise şöyle yanıtladı:
"Kılıçdaroğlu da bir şeye karar versin. Önce diyor ki Amerika modeli, varsa buyurun gelin diyor. Hadi sen de buyur gel dedik. Hep bir mazeretin arkasına sığınıyor. Sağır sultan bile duydu. Türkiye üniter yapıya sahip tek bayrak, tek millet, tek vatan olarak bölünmez toprak bütünlüğüne sahip bir ülkedir. Cumhuriyetin kuruluşundan beri bu bizim anayasamızın esasını teşkil eder. Şu anda verdiğimiz PKK ile, terör örgütleriyle mücadelenin amacı da budur hedefi de budur. Ülkemizin bağımsız toprak bütünlüğünü sağlamak, milletimizin 79 milyonun kardeşliğine zarar getirmemek. Dolayısıyla Kılıçdaroğlu bir gün böyle söylüyor, yarın böyle söylüyor, hangi söylediğine millet inanacak, ben de merak ediyorum" yanıtını verdi.
Konuşmasının ardından Başbakan Yıldırım ve beraberindeki bakanlar, raylı araçlara binerek GLİ Ömerler Yeraltı Kömür Ocağı'na indi. Yıldırım yerin 388 metre altındaki kömür ocağı galerisinde 200'e yakın işçiyle birlikte yaklaşık 10 dakikalık gecikmeyle orucunu açtı.