Başbakan Ahmet Davutoğlu, ''Başbakan cesaretimi sınamıştı, İşte Tunceli'deyim'' diyen MHP lideri Devlet Bahçeli'ye anında yanıt verdi. Davutoğlu, ''Keşke Tunceli'ye gitmek için bizim çağrımızı beklememiş olsaydı'' dedi.

Davutoğlu şunları söyledi:

Bahçeli'nin Tunceli ziyaretinden memnun oldum ama keşke Tunceli'ye gitmek için bizim çağrımızı beklememiş olsaydı. Keşke Tunceli'ye gittiğinde sadece Tunceli'ye bir mekan ziyareti yapmanın ötesinde, Tuncelilerle kucaklaşabilme, onlarla göz göze bakarak konuşabilme imkanı ve cesareti bulmuş olsaydı. Ama her halükarda bütün siyasilerimizin Türkiye'nn her yerine gidebilmesi önemlidir. Özellikle esnafların kepenkleri kapatması sebebiyle bir şekilde alınması gerken tedbirler vardı. Bütün Tuncelili kardeşlerimi tahriklere kapılınmaması, bu ziyaretin suhuletle gerçekleşmesi konusunda tavsiyelerde bulunuyorum.

BAHÇELİ'NİN HADDİ DEĞİL

İstifa çağrısını duymamıştım, böyle bir çağrı varsa bu Bahçeli'nin haddi de değil hakkı da değil. Biz halkımızla kucaklaşarak hem sandıktan yetki alırız hemde her ziyaretimizde halkımızla kucaklaşarak onlardan yetkiyi gönülden gönüle alırız. O bakımdan 2015 seçimlerinde herkes yetkinin kime verildiğini görecek.

YAYIN YASAĞI KARARI

İki hususa dikkatinizi çekmenizi isterim. Yargısal sürecin bir parçasıdır. Herhangi bir meclis faaliyeti şeklinde telakki edilmemesi lazım. yargı sürecinin mahremiyeti konusunda kararlar vardır. Bu meselede bu yargı sürecinde, işleyen bir konu olduğu için, ilkeleri ve kuralları içinde değerlendirmek lazım.

İkincisi ise şeffaflık meselesi. hükümetimiz şeffaflık konusunda ve yasaklara karşı tutumumuz açık ve net olmuştur. hükümetlerimiz yolsuzluklara yasaklara yoksulluğa mücadele konusunda ilkelerle hareket etti. Bu konuya istinaden söylüyorum, bu bir yargı görevidir, yargı sürecinin bir parçasıdır. Bunun hükümetimizle herhangi bir ilişkisi yok. TBMM Soruşturma Komisyonu'nun görevinin en açık şekilde ve kurallara uygun şekilde yapması konusunda herkesin sabırla davranması faydalı olur.