MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Küçükçekmece Seçim Koordinasyon Merkezi Açılışı'na katıldı. Törende konuşan Bahçeli, partisinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Rasim Acar ve Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Muharrem Yıldız'ı tanıttı. 30 Mart 2014 yapılacak yerel seçimleri hatırlatan Bahçeli, bazı köşe yazarları ve kamuoyu araştırma şirketlerini eleştirdi. Bahçeli şöyle konuştu:

“Bazı kamu araştırma kuruluşları, bazı siyasi partinin medya yandaşları, bazı köşe yazarları sanki İstanbul'da 25 siyasi parti yok, İstanbul tahterevalli gibi ya CHP'nin ya da AKP'nin olur diyerek bu seçimler AKP ile CHP arasında geçecektir ama AKP iktidarda da olması sebebiyle yine seçimin mutlak sahibidir. Mutlak galibidir diyerek var olan milleti, var olan onun inançlarını yok farz ederek ille de AKP demektedirler. Şu seçim bürosunun açılışında ne AKP ne CHP ille de MHP diyor."

"ALİ KIRAN BAŞKESEN OLMUŞSUN"

Bahçeli konuşmasına şöyle devam etti:

“Yolsuzluk ve rüşvetle mücadele edeceği yerde üstünü örtüyor. Başbakan saldırgan oldu. 2010 yılında bir anayasa değişikliği yapıldı mı? 28 madde miydi? Önceden fark etmiş midir bunu MHP? Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) yapısının değiştirilmesi midir bu? AYM'nin bu şekle getirilmesinin altında yatan korku tekrar partinin kapatılma endişesi midir? Bu iktidar döneminde hangi sosyal kuruma saldırı varsa kendilerine yapılacak bir darbe bahanesiyle HSYK'yı kullandılar. Başarılı hakim ve savcıları olarak başbakan tarafından takdir edilmişken, yolsuzluk ve rüşvet Kısıklı'ya doğru giderken genel kurula bir HSYK değişikliği tasarısı getiriyor. Milletin dikkatini Meclis'e çekiyorlar. Daha sonra ne yapıyor? Bir yer değiştiren bakanı getirdi. Ona talimat geldi. İki tane HSYK daire başkanını görevlendirmiştir. Savcılar emniyet mensupları önemli bir kıyım başlamış. Madem ki yer değiştiren bir bakanla HSYK'yı istediğin gibi kullanıyorsun neden yolsuzluğun üstünü kapatmak için Türkiye'de bunun kavgasını yapıyorsun? Ali kıran başkesen olmuşsun. Sayın başbakan yolun yol değil. Bu milleti aldatma. İktidar gücünü şahsına kullanma. Bunların hepsi kayıtlara düşmüşse bir yürekli insan gelir seni Yüce Divan'a postalar."

"HALİÇ'DE AK PARTİ'Yİ 40 DEFA YIKAYACAĞIM"

Fatih'te üzerine 'Beni Yıka' yazılı bir afiş gördüğünü anlatan Bahçeli, “Türkiye haritasının üzerinde yıka bunu diyor. Temiz bir Türkiye isteniyor. Esnaflar da duysun ne kadar omo varsa tursil varsa ne kadar persil varsa alayını alacağım. Haliç'e dökeceğim Ak Parti'yi 40 defa yıkayacağım" diye konuştu.

"NASI OLSA GİDECEKSİN, BARİ İYİ HATIRLAN"

Başbakana görevi bırakma çağrısı yapan Bahçeli, “Bir yiğitlik yap görevinden ayrıl. Türkiye'de 62. Hükümetin kurulmasına müsaade et. İnat etme. Eğer inat edersen sağa sola saldırırsan iftira atarsan sen ülkeyi yönetemezsin. 61. Hükümet istifa etmiştir. Ömrünü tüketmiştir. Başında korkuluk gibi durup milleti endişelendirme. Nasıl olsa gideceksin. Bari iyi hatırlan giderken, ülkeyi batırma. Başbakanlıktan ayrıl. Nereyi gözüne kestiriyorsan kaç oraya git. Ama MHP iktidar olursa, MHP seni nereye gidersen git Yüce Divan'a çıkarmazsa namerttir" dedi.

ANKET ŞİRKETLERİNE ELEŞTİRİ

MİLLİYETÇİ Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli son günlerde yapılan kamuoyu yoklamalarına değinerek, "Bir avuç kamuoyu araştırmacısı çıkmış kamuoyunu şekillendiren bir tavırla terazinin bir tarafına AKP koymuş diğer tarafına CHP’yi koymuş. Varsa da yoksa da bu iki parti var, diyor. Peki milletin tercihleri ile oluşmuş diğer 23 tane partiyi nereye koyacağız. Bunlardan bir tanesi Milliyetçi Hareket Partisi'dir. Bu tür kesinleşmiş tercihler millet iradesine saygısızlıktır" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli aralarında TBMM Başkanvekili ve MHP İstanbul Milletvekili Meral Akşener, MHP İstanbul Milletvekili Atilla Kaya ve MHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Rasim Acar ile birlikte İstanbul’daki seçim çalışmaları programı kapsamında Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooperatifini ziyaret etti. Bahçeli burada taksiciler tarafından yoğun bir ilgiyle karşılandı.

Burada açıklamalarda bulunan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli şunları söyledi:

"Şoför arkadaşlarımız, toplumumuz her kesiminden İstanbul’a ekmeğini kazanmak için gelen değişik illerimizden mensup burada yaşamayı tercih etmiş. Dolayısıyla değişik siyasi görüşlere yakın ya da sempati duyan meslek grubu olarak dikkatimizi çekmektedir. O bakımdan bazı dönemlerde olmaktadır ki bu mahalli idareler seçimi beş yılda bir yapılan önemli bir seçimdir. Fakat ülkenin karşı karşıya kaldığı iç ve dış sorunlar öyle bir yoğunlaşır derinleşir ki bu seçimler sadece belediye başkanı, belediye meclis üyesini seçmenin ötesinde çok daha farklı bir anlam yüklenmiş olur. İşte 30 Mart’taki seçimler böyle anlam yüklü bir seçimdir. Çünkü mahalli idareler seçimlerinin hemen arkasından 5 ayı geçen bir süre sonrasında 28 Ağustos 2014 tarihinde Cumhurbaşkanlığı seçimi olacaktır. Öte yandan 12 Haziran’da, eğer bir erken seçim söz konusu olmadığı takdirde 12 Haziran 2015 tarihinde 25 nci dönem milletvekilliği seçimleri olacaktır. Bu seçimlerin arka arkaya yapılmış olması siyasi hayatımızda yeni bir çizginin oluşmasında vesile olacak demektir. Mahalli idareler seçimleri, cumhurbaşkanlığı seçimleri ve milletvekili seçimleri 2015 sonrasındaki siyasi yapının izlerini taşıyan o izleri hepimizi gösteren ve tercihlerimizi bu yönüyle bir kez daha gözden geçirmemize vesile olabilecek bir seçim zinciridir ki bu da milletimizin geleceği açısından çok önemlidir. Bu seçimlere bütün vatandaşlarımızın mutlaka sandığa gitmek suretiyle katkı sağlamasından, tercihini net olarak ortaya koymasında ve bugün 11 yılı bulan siyasi iktidarın millet iradesiyle gelerek ortaya koymuş olduğu uygulamaların ne kadar doğru, ne kadar yanlış, ne kadar desteği var onları bir kez daha millet iradesiyle görme şansını bulabileceğimiz bir seçimdir."

NE AKP NE CHP İLLE DE MHP DİYORUZ


Son günlerde kamuoyu araştırma şirketlerinin açıkladığı anketleri de eleştiren Bahçeli konuşmasına şöyle devam etti:

"Yüksek Seçim Kurulu, mahalli ve idari seçimleri bu milletin fertlerinin siyasi ve dünya görüşü doğrultusunda şekillenmiş olan 25 siyasi partinin katılımıyla yapılacaktır. Böyle bir katılım ile seçimlere girilecek ise o zaman başta medya mensupları olmak üzere, bazı köşe yazarları olmak üzere, bazı kamuoyu araştırması yapanlar olmak üzere bu milletin her ferdinin arzuladığı şekilde kurulmuş olan siyasi partilere karşı saygılı olmak mecburiyetindedir. Ama bir avuç kamu oyu araştırmacısı çıkmış ne olduğu belirsiz bir anlayışla kamuoyunu araştırması yerine kamuoyunu şekillendiren bir tavırla terazinin bir tarafına AKP koymuş diğer tarafına CHP’yi koymuş. Varsa da yoksa da bu iki parti var diyor. Peki milletin tercihleri ile oluşmuş diğer 23 tane partiyi nereye koyacağız. Bunlardan bir tanesi Milliyetçi Hareket Partisidir. Bu tür kesinleşmiş tercihler millet iradesine saygısızlıktır. Her konuda millet iradesini öne çıkartarak yola çıkanlar bu yanlışı kendileri düzeltmelidir. Medyaya her yönüyle baskı yapanlar buradaki yanlışı da düzeltmeleri için medyaya yol göstermeleri lazım. Milliyetçi Hareket Partisi’de İstanbul için söylüyor. Net olarak ifade ediyoruz saygı duyduğu takdirde de milletimize hizmet yolunu bulacağız ne AKP diyoruz, ne CHP ille de MHP diyoruz.

20 SENEDEN BERİ DEĞİŞMEYEN BAŞKAN VAR


Her şeyde değişim değişim diye yola çıktılar. AKP'li kardeşlerimiz alınmasınlar kendilerine sözüm değil ama AKP’nin yöneticilerine sesleniyorum. Burada efendim değişim istiyoruz dediler. Milletimizin de değişime ihtiyacı var. 18 Kasım 2002 tarihinden itibaren bu değişimin yolunda gidiyorlar dönüşüm, değişim Adalet ve Kalkınma Partisi’nin genel sloganı.  Fakat İstanbul’da 20 seneden beri değişmeyen bir başkan var. Gelin değiştirelim diyoruz bizde. O bakımdan sizlerin desteğine ihtiyacımız var. Şoför arkadaşlarımızın mazotuyla, benziyle gres yağıyla yanında olduğumu bilmelerini istiyoruz."

 MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Bahçelievler Türk Eğitim-Sen üyeleri ile Bahçelievler Abidin Pak Öğretmenevi'nde kahvaltıda bir araya geldi. Kahvaltı sonrası bir konuşma yapan Bahçeli, Başbakan'ın yolsuzluk operasyonu karşısındaki tavrını eleştirerek 'Benim iktidarım döneminde yolsuzluk ve rüşvet var ise sonuna kadar gidilmeli, gereği yapılmalıdır' demek dururken, üstünü örtmenin, kolluk kuvvetleri yönetmeliğini değiştirmenin, savcıları kıyıma, emniyet mensuplarını Türkiye'nin her tarafına dağıtmayı tercih etmenin anlamı ne olsa gerektir" diye konuştu.

"7 SÜLALESİNDEN HESAP SORMAYAN NAMERTTİR"

Bahçeli konuşmasına şöyle devam etti:

"Bir başbakan... oğlu da dahil olmak üzere yolsuzluklarla mücadele edeceği yerde, Başbakan 'başkesen' oluyor, yolsuzluğu fark eden kimse kafasını almaya çalışıyor. Bu ülkemizi felakete götürür. Bu Adalet ve Kalınma Partisi'ne bir fayda sağlamaz. Ne kadar baskı yaparsa yapsın devletin kayıtlarına düşmüş, iz bırakmış, yolsuzluk ve rüşveti bugünkü iktidar sormaz ise namerdim iktidara geldiğimizde 7 sülalesinden sormaya".

ADALET VE KALKINMA PARTİSİ'NİN YER DEĞİŞTİRMİŞ BAKANI…

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Bahçeli, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın TCK, CMK, TMK ile ilgili hazırlanan değişiklik üzerine “Adalet ve Kalkınma Partisi'nin yer değiştirmiş bakanının söylediklerine inanmak mümkün değildir. HSYK'nın büyük bir değişiklikle komisyonlarda tartışıldığı ve önümüzdeki günlerde de Genel Kurula gelecek olan bu yasa teklifi henüz daha uygulamaya geçmeden, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin yer değiştirmiş Bakanı'nın uygulamalarıyla 20'ye yakın savcı ve çok sayıda emniyet güçleri kıyıma uğramıştır, hepsi farklı farklı yerlere sürülmüştür" diye açıklama yaptı.

MHP GENEL KURUL'DA KARŞI OY KULLANACAK

Milleti aldatmaya, gündem değiştirmeye, yolsuzluk ve rüşvetin önünü kesmeye kimsenin hakkı olmadığını belirten Bahçeli, “Bu yasa teklifleri Genel Kurul'a geldiği zaman MHP bu yasa teklifini kabul etmeyecek, karşı oy kullanmak için mecliste üzerine düşen tarihi görevi yerine getirecektir" dedi.

GÜNDEM DEĞİŞTİRME AHLAKSIZLIĞINDAN KENDİLERİNİ KURTARMALARI LAZIM

Bahçeli yeniden yargılama konusunda, 'yine bir oyundur' diye yanıt vererek Başbakan'ın Başdanışmanı Yalçın Akdoğan'ın 'Milli orduya kumpas kuruldu' sözlerini hatırlattı. Bahçeli sözlerine şöyle devam etti:

“Bir maymuncuk sözcükle önce Genelkurmay başkalığının suç duyurusunda bulunulmasına arkasından YARSAV'ın suç duyurusunda bulunması ve arkasından bir baro başkanının sanki çok büyük işler yapıyormuşçasına yeniden yargılanma süreciyle meşgul olmaları hali yine bir gündem değişikliğidir. Eğer bunlar samimilerse bir şeyde mutabakata varacaklar: Genel Kurmay Başkanlığı, Türkiye'nin birçok kurumları, STK'lar, YARSAV, Barolar Birliği hep beraber yolsuzlukla mücadele ilk hedefimiz olmalıdır. Onda başarılı oluktan sonra diğerlerine bakabiliriz diye gündem değiştirme ahlaksızlığından kendilerini kurtarmaları lazım".

MHP lideri Bahçeli konuşmasında İstanbul Büyükşehir Beldiye Başkan adayı Rasim Acar ve Bahçelievler Belediye Başkan adayı Halim Küçükali'yi partililere tanıttı, partililerden destek istedi.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli , Zeytinburnu ilçe teşkilatını ziyaret ederek seçim çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Bahçeli, Zeytinburnu ilçe teşkilatını ziyaretinin ardından Kazak Türkleri Vakfı'nda düzenlenen Avrasya Türkleri Toplantısı'nda katıldı. Geleneksel Kazak kıyafetini giyen Bahçeli “Bize Türk dünyasının bütün kıyafetleri yakışır' dedi. Yer sofrasına da oturan Bahçeli'ye MHP milletvekilleri Meral Akşener, Celal Adan, Murat Başeskioğlu'nun yanı sıra MHP İstanbul İl Başkanı Abdurrahman Başkan, MHP İBB başkan adayı Rasim Acar da katıldı. Bahçeli ve beraberindeki heyete etli pilav ikram edildi. Daha sonra Zeytinburnu İstasyon Meydanı'na giden Bahçeli MHP Zeytinburnu Belediye Başkan adayı Fethi Ahmet Alparslan'ı halka tanıttı.

HERGÜN TOMA'LARLA İNCİNİP EVİNİZE GİTMEYİN


Zeytinburnu'nda halka hitap eden Bahçeli, 30 Mart seçimlerinin önemine değinerek “Hergün TOMA'larla sularla incinip üzülüp, evinize gitmeyin. Bunu yerine şurada kalmış 70 gün, sabır et, sandığa git, vur kafalarına!" diye konuştu. Genç seçmenlere oy kullanması çağrısında bulunan Bahçeli “Genç kardeşlerim kendinizi TOMA'ların önüne atmayın. Her zaman demokratik haklarınızı kullanın. Kendi iktidarını mağduriyete çevirebilecek, polislerin karşsında sizleri ezerek 'görüyor musunuz bunlar bize komplo kuruyor', 'bizim iktidarımızı dış güçlerle şöyle yapmak istiyor' diyen bugünkü iktidara bu mağduriyeti vermeyin" dedi.
Devlet Bahçeli'ye konuşmasının ardından Zeytinburnuspor forması ve atkısının yanı sıra Kazak geleneksel kıyafeti hediye edildi.