Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa'da danışmanlarından Mahmut ve Hümeyra Turunç çiftinin çocukları Furkan ile Yusuf'un sünnet düğününe katıldı.

Sukaypark Tesisleri'ndeki sünnet cemiyetine Vali Şahabettin Harput ve Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile birlikte gelen Arınç, çocukların sünnetinin hayırlı olmasını diledi. Çocuklara hediyelerini veren Arınç, şöyle konuştu: "Sünnet adına amacına uygun bir şekilde kutlanırsa Allah da, Peygamberimiz de mutlaka hoşnut olur. Adı üzerinde sünnet, bizim inancımızın bir gereği, bir de geleneklerimizle örf ve adetlerimizle bir sünnetin nasıl yapılması gerektiğini hepimiz çok iyi biliyoruz. Bu akşam kutladığımız sünnet böyle örnek sünnetlerden birisi."

Çok evlet değil hayırlı evlat

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın aksine çok sayısı vermeyip herkese hayırlı evlat dileyen Arınç, programda konser veren Mehter Takımı'na da mesaj verdi. Daha önce bir toplantıda Mehter Takımı'nın en son konser verdiğini ve kendisinin buna kızdığını hatırlatan Arınç, "Bir tören 10. Yıl Marşı ile başladı. Asabım bozuldu, Mehter varken niye onunla başlamıyoruz dedim, kulağınızı çınlattım. Mehter varsa önce mehterle başlanır." dedi.

Arınç, ayrıca, geçtiğimiz günlerde beyin kanaması geçiren ve Acıbadem Hastanesi'nde tedavi gören İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan'ı ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti.