Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, AK Parti’nin Kızılcahamam Kampı’nda bedelli askerliğin gündeme gelmediğini söyledi

Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrası basın açıklaması Başbakan Yardımcısı Arınç, toplantıda İçişleri Bakanı Muammer Güler’in Kimlik Kartı Projesi ile bilgi verdiğini belirtti. Arınç, bu kimlik kartıyla vatandaşların başka hiç kart, belge taşımayacaklarını, sahtecikten korunacaklarını, seyahat belgesi olarak kullanılabileceğini, elektronik imza olarak kullanabileceğini, kamu hizmetlerinden yararlanırken kullanılacağını, bürokrasiyi azaltacağını kaydetti. Arınç, kartın temin edilme ve vatandaşlara ulaştırma konusunda son noktaya gelindiğini kaydetti. Arınç, Başbakan Erdoğan’ın BM Genel Sekreteri Ban-Ki Moon ile bir telefon görüşmesi yaptığını ifade etti.

Bir gazetecinin Başbakan Erdoğan’ın kız ve erkek öğrencilerin birlikte kalmalarıyla ilgili basında çıkan haberleri hatırlatması üzerine Arınç, Kızılcahamam’daki kamp da 4.5 saat 29 milletvekilinin söz alarak bakanlara Türkiye ile ilgili her konuda soru sorduğuna dikkat çekerek, “Dışarıya bir şekilde yansıması gerçekçi değil. Ucundan kenarından hiç de gerçekçi olmayan bazı bilgiler edinilmiş olabilir. Bunlar bilgi değil duyum” dedi.

Gazetelere yansıdığı şekilde, özel evlerde kalan öğrencilerin denetleneceği şekilde haberlerin gerçeği yansıtmadığını vurgulayan Arınç, “Başbakanımız böyle bir ifadesi söz konusu değil. Özel evlerde kalanların ne yapıp yapmadığı bizim ilgili alanımız içinde değil” ifadesini kullandı.

Bazı yabancı basın yayın organların Türkiye’nin El Kaide ile ilişkilendirilmesinin sorulması üzerine ise Arınç, Türkiye’nin Suriye’deki bu örgütlere destek sağladığı iddialarının hiçbirinin doğru olmadığına dikkat çekti. "Suriye ilgili ilişkilimiz sadece insani amaçlı" diyen Arınç, Özgür Suriye Ordusu ve muhalefete sadece siyasi olarak destek verildiğine dikkat çekerek, "Bunlar siyasi faaliyetlerdir silahlı faaliyetler değil. Türkiye’nin o örgütlere karşı her hangi bir desteği kesinlikle söz konusu değil” şeklinde konuştu.

Nusaybin’de Suriye sınırına duvar örüldüğü yönündeki iddialara Arınç, Nusaybin’deki mevcut yapının üzerine tel örgü yapılacağını vurgulayarak, “Duvar yapılması söz konusu değildir” dedi.

Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu’nun Kızılcahamam Kampı’nda bedelli askerlikle ilgili paylaşımlarının hatırlatılması üzerine ise Arınç, “Bedelli askerlik konusu gündeme bile gelmedi” diye karşılık verdi.