Başbakan Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı seçim çalışmaları kapsamında çıktığı Türkiye turunda adresi, cumartesi günü Antalya olacak. Başbakan Erdoğan’ın bu ziyareti, aynı zamanda 30 Mart yerel seçimleri sonrasının ilk ziyareti olacak. Aynı zamanda cumhurbaşkanı seçilirse Antalya’ya ’başbakan’ olarak son ziyaretini de gerçekleştirecek Erdoğan’ın bu ziyaretinde ilk adresi, Karatay Lisesi’nin hemen karşısında yer alan Kepez Arena olacak.

DEV VANTİLATÖRLER ASILACAK

Başbakan Erdoğan, saat 16.00’da Kepez Arena önünde Antalyalılara hitap edecek. Miting için olağan güvenlik önlemlerinin yanı sıra, sıcaklara karşı hummalı çalışma yürütülüyor. Sıcağın etkisini kırabilmek için mitingin yapılacağı Seyhan Caddesi’nin ilk 30 metrelik bölümünün üzeri beyaz brandayla kapatılacak. Yerel seçimlerde aynı yerde yapılan mitingde yolun yaklaşık 300 metrelik bölümü dolarken, brandayla kapatılacak bölümün sonrasında sık bayraklarla sıcağın etkisinin bir nebze olsun azaltılması hedefleniyor. Bunun yanı sıra alana sağlı solu dev vantilatörler asılacak. Aynı zamanda soğuk buhar püskürtecek vantilatörlerle mitinge gelen Antalyalıların sıcaklardan en az düzeyde etkilenmesi sağlanacak.

BEACH PARK'TA 10 BİN KİŞİYLE İFTAR

Başbakan Erdoğan, mitingin ardından Vali Sebahattin Öztürk’ü makamında ziyaret edecek. Bir süre burada kalacak Başbakan Erdoğan, sonrasında Büyükşehir Belediyesi’nin Beachpark’ta düzenleyeceği yetimler için iftar programına katılacak. Başbakan Erdoğan’ın 10 bin kişiyle orucunu açacağı Beach Park’ta Büyükşehir Belediyesi hummalı çalışma yürütüyor. İftarın düzenleneceği alanda dev bir sahne kurulurken, Konyaaltı varyantı ve parkın içinde peyzaj çalışmaları devam ediyor.

Günün ikinci konuşmasını iftarın ardından yapması beklenen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sonrasında Antalya’dan ayrılacak.

DİKKAT... ANTALYA İÇİN SICAK HAVA VE YÜKSEK NEM UYARISI

Bu arada Meteoroloji de Antalya'da yüksek sıcaklık ve nemden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı.

Antalya Meteoroloji Bölge Müdürlüğü Bölgesel Hava Tahmin Merkezi'nden edinilen bilgiye göre, Antalya'da hava sıcaklığının 3 ila 5 derece artması bekleniyor. Nem oranının yüzde 80 civarında olacağı, yüksek nem nedeniyle hissedilen sıcaklığın da artacağı belirtildi.