Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün görevi devralıyor. Önce TBMM'de yemin edecek olan Erdoğan daha sonra Anıtkabir'e gidecek, ardından 16:30'da Çankaya Köşkü'ne geçerek Abdullah Gül'ü uğurlayıp konuklarını ağırlayacak. Erdoğan, saat 22:00'de Ahmet Davutoğlu'na hükümeti kurma görevi verecek.

Ak Parti Kongresi'ne dün son kez katılan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın yoğun mesaisi bugün de devam edecek. Erdoğan, bugün yemin edip, Cumhurbaşkanlığı görevini devralacak. TBMM'de başlayıp Çankaya Köşkü'nde tamamlanacak törenin programı şöyle:

MECLİS'TE YEMİN EDECEK

Erdoğan'ın bugün ilk adresi TBMM Genel Kurulu olacak. Erdoğan'ı Meclis'te Muhafız Alayı Tören Taburu karşılayacak. Tören kıtasını selamladıktan sonra Genel Kurul'a geçecek olan Erdoğan'a, TBMM Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı eşlik edecek. Meclis Başkanı Cemil Çiçek'in çağrısıyla saat 14.00'te toplanan Genel Kurul'da önce yoklama yapılıp olağanüstü toplantı çağrı yazısı okunacak. Çiçek, çağrı yazısının ardından gündem hakkında kısa bir konuşmayla bilgi vererek, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı Genel Kurul salonuna davet edecek. Erdoğan, salona girdiğinde milletvekilleri tarafından ayakta karşılanacak.

Çiçek, kürsüden Erdoğan'a 12'nci Cumhurbaşkanı adına düzenlenen tutanağı verecek. Erdoğan'ın yemin etmesinin ardından Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, İstiklal Marşı'nı seslendirecek. Ankara'da ve Ordu merkezlerinde 101 pare top atışı gerçekleştirilecek. Erdoğan Ailesi ise yemin törenini Cumhurbaşkanı için ayrılan locadan izleyecek. Yemin töreninde, Türkiye'ye gelecek devlet başkanları ve büyükelçiler olmayacak.

İKİNCİ DURAK ANITKABİR

Yeminin ardından, Cumhurbaşkanlığı'ndan gelen özel makam aracının kapalı olan forsu açılacak. Erdoğan, araca binerek Anıtkabir'e geçecek. Erdoğan'a, Cumhurbaşkanlığı Yaveri eşlik edecek. Atatürk'ün mozolesine çelenk koyarak saygı duruşunda bulunacak olan Erdoğan, daha sonra 16.30'daki tören için Çankaya Köşkü'ne geçecek.


A TİPİ DEVLET TÖRENİ

Eşi Emine Erdoğan ile birlikte Köşk'e gidecek olan Erdoğan için A Tipi devlet töreni uygulanacak. Erdoğan, Köşk'ün giriş kapısında atlı birlikler tarafından karşılanacak. Kendisini bekleyen Sancak ve Onur Kıtası'nı selamlayacak olan Erdoğan çiftini Büyük Şeref Kapısı'nda 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül karşılayacak. Halef-selef olan Erdoğan ve Gül baş başa görüşme gerçekleştirecek.

Görüşmenin ardından Erdoğan ve Gül, Büyük Resepsiyon Salonu'nda düzenlenecek devir-teslim töreni için davetlilerin karşısına çıkacak. İstiklal Marşı'nın çalınmasının ardından özgeçmişleri okunacak olan Gül ve Erdoğan davetlilere birer konuşma yapacak. Erdoğan, Gül'e Cumhurbaşkanlığı Forsu ve Devlet Şeref Madalyası takdim edecek. Törenin ardından bir resepsiyon düzenlenecek. Resepsiyona katılmaları beklenen Gül Çifti'ni Köşk'ten uğurlayacak olan Erdoğan ve eşi ise Büyük Resepsiyon Salonu'na dönerek, kutlamaları kabul edecek.

22:00'DE KÖŞK'TE RANDEVU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün saat 22.00’de Çankaya Köşkü’nde Davutoğlu’na hükümet kurma görevi verecek.

CHP'DEN BOYKOT

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan MYK, kurultay hazırlıklarının yanı sıra yemin törenini tartıştı. Toplantıda, parti grubunun serbest bırakılması ve isteyen vekillerin törene katılması benimsendi. Kılıçdaroğlu ise İstanbul'da olacak. CHP Sözcüsü Haluk Koç katılanların yalan yemine tanıklık yapacağını söyledi.