AK Parti İstanbul 2. Bölge milletvekili aday adayı Zekiye Çapan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Haliç Sosyal tesislerinde gazetecilerle bir araya geldi. "Hep birlikte yeni Türkiye" sloganı ile yola çıkan Çapan, milletvekili olma yolunda emin adımlarla yürüyüşünü sürdürüyor.

Yapılan temayül yoklamasının ardından teşkilat mensuplarının güven oyunu aldığına inanan Çapan, 2. Bölgede faaliyet yürüten bazı yerel basın mensupları ile bir araya geldi. Basın mensupları ile kader birlikteliği yaptığını söyleyen Zekiye Çapan, “ siyasetçiler ile basın mensupları her zaman yan yana durur, kader birliği yaparlar. Basın ve medya, demokrasinin vazgeçilmez unsurlarıdır. Aynı zamanda basın , yasama, yürütme ve yargının 4’üncü kuvettidir. Diyerek basın mensuplarının karşısına geçen Zekiye Çapan, neden aday adayı olduğunu şu sözlerle açıkladı.


ZEKİYE ÇAPAN KİMDİR

“1959 Ardahan doğumlu . 35 yıllık evli 3 çocuk annesi olan Çapan . İlköğrenimimi Ardahan’da lise öğrenimini ise İstanbul Eyüp Lisesinde bitirdi . Lisans öğrenimini Davranış Bilimleri (Psikoloji) bölümü olarak kampüsü Kadıköy’de olan American Newport İnternational Üniversitesinde tamamladı .

Aile Danışmanlığı Eğitimimi ise İstanbul Fatih Üniversitesi’nde okudu. Daha sonra okuduğu “Sosyal Hizmetler Bölümü ise başörtülü ÖSS sınavlarına girebilme yasağı kaldırıldıktan sonra başlamıştır. (Ülke yönetim sisteminin geçmişteki olumsuz şartları nedeniyle özellikle özel üniversitelerde okumak mecburiyetinde kalmışımdır.)”Çocuk Gelişiminde Oyunun Önemi” konulu lisans bitirme tezini kitap olarak tamamlama çalışmaları ise son aşamasındadır. Psikoloji bölümü yüksek lisans öğrenciliği de devam etmektedir.

Mesleki sertifikalı eğitimlerini Psikolojik Testler Derneği’nden , Psiko Terapi ve Süper Vizyon eğitimini ise Kocaeli Psiko Terapi Enstitüsünde tamamladı.
BÜROKRASİDEN SİYASETE... 28 ŞUBAT MAĞDURU

Yönetici devlet memuru olarak 20 yıl kamuda çalışan Çapan. 28 Şubat’ın özlük haklarıyla mağdur
ettiklerinden birisi olarak bir çok özlük hakkından mahrum kalarak ayrılmak zorunda kaldı. Hali hazırda kendisine ait aile danışmanlık merkezinde aile danışmanı olarak hizmet vermektedir .




Çapan Neden Aday Adayı Olduğunu Şöyle Açıkladı

•Ailedeki var olan değerlerimizin eşyalaştırıldığı adresinden çözüm yollarına katkı sağlama çalışmaları için adayım .

Sevgi , saygı ve merhamet gibi bize ait kavramları yeniden konuşabilmek ve gerçek anlamda içselleştirerek yaşanılabilir çalışmalarını yapabilmek seküler bakış açısı yerine kendimize dönmemizi sağlayabilecek
çalışmaları yapmak için adayım.


•Madde kullanan gençlerimizin düştüğü durumların sebep – sonuç ilişkisinde çok önemsediğim aile
tutumlarının , bireyim kişiliğine etkisinin gerek liselerde ders olarak verilmesine ve gerekse yetişkin
ana babaya , yaygın eğitimle anlatabilme çalışmalarını yapabilmek için adayım.

Anenin hamileliğinden başlamak suretiyle , çocukların fiziksel , duygusal ,sosyal , zihinsel ve dil gelişiminin evrelerinin önemini anne babalara evlat sahibi olmasından önce ; devlet , yerel , STK ve medya aracılığla eğitim almalarının farkındalığını yükselterek eğitimi yaygınlaştırmaya katkı sağlamak için adayım .

•Çalışan annenin her türlü zorluğu göz önünde bulundurarak , kanunlara dayanak olabilecek öneriler verebilmek için adayım .

İnsanın hem yaradılışı , tabiatı veya fıtrat kunanları anlmında hem de insani değerleri ortaa koyarak ve ona bağlı kalarak yürüyebilme iradesinin , ahlaki bir kaynağı olması gerektiğinin eğitim ve öğretiminin gerek okullarda gerek yaygın eğitimle ciddi bir şekilde yapılmasına ktkı sunmak için adayım .

•Yazılı , görsel ve sosyal medyanın gençlerimizi başta olmak üzere , ailelerimizi ahlaki tsunami felaketine daha fazla uğratmaması , fiziksel ve ruhsal olarak daha fazla ölüm yaşanmamasına dair çalışmaları yapmak üzere adayım.

İnsanın en büyük ödevininin , vicdanının ortaya koyduğu mecburi emir olduğu ilkesi projeleriyle çalışacağıma , bu anlamda hükümetimizde hali hazırda başlatılmış prohelere de katkı sunmak için adayım.

•Milletvekili aday adayı Zekiye Çapan , bireysel olarak ; hayata , değer+mana = Huzur olarak bakan ve İnsan’ı bedeniyle , duygularıyla , aklıyla ve değerleriyle bir bütün olarak gören , bu anlamda da devlet sistemimizin medeniyet ve kültür değerlerimizden beslenmesi gerektiğine inananlardır . Aynı inanç bakış açısıyla ; Devletlerin , gelecek nesillere maddi miras telaşları kadar medeniyet ve kültür anlamında mana arkeoljisi mirası zenginliğini bırakmaları gerektiğini ifade etti.

AKTİF SİYASET AK PARTİDE BAŞLADI

AK Parti’nin kuruluşu ve AK Partili Türkiye Cumhuriyeti Hükümetleri dönemiyle başlayan ; Devlet-Millet buluşmasındaki büyük misyonda teşkilatında Türkiye’nin (Bir milyon iki yüz bin) nüfuslu G.O.Paşa ilçesinde kurucu olarak başladı. Eş zamanlı olarak da kurucu kadın kolları başkanı olarak tevdii edilen görevi 1 atama , 2 kongre ile 10 yıl yürüttü . 21 Eylül 2011 tarihli kongreyle isteği üzere kadın kolları ilçe başkanlığından ayrıldı. İstanbul İl Teşkilatının 7 Mayıs 2012 tarihli 4. Dönem Kongresinde İl Yönetim Kurulu Üyesi olarak tekrar aktif teşkilatçılık görevine başlamış oldu . 1 yıl Kağıthane , 2 yıl Eyüp ilçelerinde koordinatörlük yapan Çapan . Eş zamanda da halkla ilişkiler komisyonunda da STK’larla çalışmalar yürüttü. 14 yıl aktif olarak çalıştığı süre içerisinde gerek ilçe kongrelerinde gerekse il kongrelerinde ve de büyük kurulda delege olarak ifa etti .

Kurucu olarak başlayıp , hiçbir basamak atalmadan tüm basamakları teker teker yürüyerek , yürüdüğü her yolda insanların yaşamlarını , beklentilerini adeta Sosyolojik ve Psikolojik doku ve hücreleri noktasında ; siyasi kurumdan beklentilerini AK Parti Teşkilatlarımızda çalışarak öğrendi . Öğrendiklerini de AK Parti siyasetinde , insandan olmak üzere toplumun sorunlarının çözüldüğü gerçek bir mekanizma olarak gördüğünü partinin hizmet kaynakları üretimine aktardı .