TT Arena'da düzenlenen kongreye partililer öğle saatlerinden itibaren gelmeye başlayarak, tribünlerdeki yerlerini aldılar. Partililer Biletix tarafından basılan ve üzerinde ''Büyük usta ile buluşmak için Arena'dayım'' yazılı biletlerle giriş yaptı.

Delegeler ve protokol ise sahada kendileri için hazırlanan özel bölümde oturdu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan eşi Emine Erdoğan ile birlikte TT Arena'ya saat 15.40'ta, partililerin sevgi gösterileri ve alkışları eşliğinde giriş yaptı.

Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, kendisi için hazırlanan platformun üzerinde yürüyerek, tribünlerdeki partileri selamladı ve kırmızı karanfil attı.

TÜM FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN!


Divan başkanlığı seçimi yapılmasının ardından AK Parti İstanbul İl Başkanlığı tarafından hazırlanan video klip, Başbakan Erdoğan'ın seslendirdiği Necip Fazıl Kısakürek'in ''Canım İstanbul'' şiiri eşliğinde gösterildi.

Başbakan Erdoğan'ın tribünleri selamlayıp yerine oturmasının ardından, İstanbul silueti şeklinde hazırlanan sahnedeki platforma çıkan dansçılar, gösteri yaptı. Dansın sonunda protokolde bulunanlar gösteriyi ayakta alkışladı.

Katılımcılar

Kongreye, Başbakan yardımcıları Bülent Arınç ve Bekir Bozdağ, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Ekrem Erdem, Hüseyin Tanrıverdi ve Abdülkadir Aksu, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile eşi Özleyiş Topbaş ve bazı milletvekilleri katıldı.

Kongreye, Sırbistan, Bosna-Hersek, Kosova ve Makedonya'dan da devlet bakanları konuk oldu.

Platform 3 boyutlu


Başbakan Erdoğan, sahneye çıktığında, tribünler hep bir ağızdan seçim şarkısı ''Haydi bir daha''yı söyledi.

Erdoğan Haydarpaşa, Kız Kulesi, İstanbul'un simgelerinden vapurlar, Ayasofya Müzesi ve Sultanahmet Camisi'nin görüntüleri ve kendi maketiyle oluşturulan 3 boyutlu platformdan seslendi.

''Bir olduk, birlik olduk, birlikte Türkiye olduk'' ana temasıyla düzenlenen kongre için özel şovlar da hazırlandı. Katılımcılara 100 bin Türk bayrağı ve AK Parti bayrağı dağıtıldı. Kongre 6'sı içeride, 3'ü dışarıda kurulacak 9 dev ekrandan da takip edilebildi.

''Fetheden ecdadın, dünyayı kuşatan evladı Recep Tayyip Erdoğan'', ''Birilerine salon bol geldi, AK Parti'ye Arena dar geldi'', ''Bizim muhabbetimiz yok taşa toprağa, biz sevdalıyız büyük ustaya'' yazılı pankartlar dikkati çekti. Üzerinde ''Arena böyle aslan görmedi'' yazan pankart ise açıldıktan bir süre sonra kaldırıldı.

Başbakan Erdoğan'ın konuşması 56 dakika sürdü. Konuşmasının ardından Erdoğan, partilileri ayağa kalkmaya davet ederek, katılımcıların da eşlik etmesiyle ''Beraber yürüdük biz bu yollarda'' şarkısının sözlerini okudu.

Kongrenin sonunda Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'a günün anısına hediyeler sunuldu.

Erdoğan, down sendromlu gençle sohbet etti

Organizasyon komitesi, TT Arena Stadı'ndaki kongrenin TEM otoyolu trafiğini etkilememesi bazı önlemler aldı. Stat içinde ve çevresinde 2 bin kişi görev yaptı. Kongreye katılan onbinlerce kişi, 39 ilçeden 2500'e yakın otobüsle taşındı.

Partilileri taşıyan otobüsler ya da özel araçlar için stattan yaklaşık 1 kilometre ileride özel bir park yeri oluşturuldu. Stada gelenleri, önünde ''Miladı 1453 olmayanın hedefi 2023 olamaz'' yazılı pankartın bulunduğu mehter takımı karşıladı.

TÜM FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN! 

Engelliler, stadın engelli giriş kapısından içeri alınırken, Başbakan Erdoğan da down sendromlu bir gençle sohbet etti.

Babuşcu tek aday

Kongrede, Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın TT Arena'dan ayrılmasıyla partililer de stadı boşalttı.



Faaliyet raporunun okunduğu kongrede, daha sonra seçimlere geçildi. İstanbul İl Başkanlığı seçimine mevcut başkan Aziz Babuşcu tek aday olarak katıldı.