Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gündoğdu Meydanı'nda düzenlenecek AK Parti mitingi için İzmir'e gitti. Miting öncesi meydan çevresinde gerginlik yaşanıyor.

Başbakan Erdoğan, Manisa'daki mitingin ardından Celal Bayar Üniversitesi Yerleşkesi'nden hareket eden helikopterle saat 15.33'de İzmir'e hareket etti.

Erdoğan'ı, Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, Ak Parti Manisa milletvekilleri ve İl Emniyet Müdürü Erhan Alkaya ile diğer ilgililer uğurladı.

Başbakan Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da İzmir'e gitti.

Helikopterle İzmir'de Atatürk Stadı'na inmesi beklenen Başbakan Erdoğan, buradan mitingin yapılacağı Gündoğdu Meydanı'na geçecek.

MEYDAN ÇEVRESİNDE GERGİNLİK

Gündoğdu Meydanı çevresinde ise miting öncesi gerginlik yaşanıyor. Kıbrıs Caddesi ve çevre sokaklarda toplanan göstericiler sloganlar atarak başbakan Erdoğan'ı protesto ediyor.

Protestoların artması üzerine çevik kuvvet ekipleri ile göstericiler arasında kısa süreli arbede yaşandı.

Polis göstericilerin meydana yaklaşmasına izin vermezken, güvenlik güçlerinin yoğun önlemleri de dikkat çekiyor.

BAŞBAKAN Erdoğan'ın bugün Gündoğdu Meydanı’ndaki mitinge gelişi öncesi alanda hazırlıklar tamamlandı. Meydana dev Atatürk ve Başbakan Erdoğan’ın posterleriyle Türk bayrağı ve Ak Parti’nin bayrağı açıldı.

Parti görevlileri, daha önceki eylemler sırasında Başbakan Erdoğan ile hükümet aleyhine yerlere sprey boyalarla yazılan sloganları, yine sprey boyalarla karaladı. Erdoğan Manisa’nın ardından İzmir’de halka seslenecek. İzmir’de günler öncesi başlayan hazırlıklar tamamlandı. Gündoğdu Meydanı ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Meydanda son kez polis tarafından bomba araması yapıldı.

Gündoğdu Meydanı’nda daha önce yapılan eylemlerde protestocular tarafından sprey boyalarla Başbakan Erdoğan ve hükümet aleyhine yazılan sloganlar parti görevlilerince yine sprey boyalarla karalandı. Birçok noktada oluşturulan arama noktalarıyla mitinge gelenler didik dikik aranıp alana alınmaya başlandı. Mitingte güvenliği sağlamak amacıyla çevre illerden İzmir’e takviye polis gönderildi.

Miting boyunca alan ve çevresi, kentin önemli noktalarında toplam 4 bin 500 polisin görev yapacağı öğrenildi. Öte yandan bazı Ak Partilililer erken saatlerde ailesiyle mitig alanına gelmeye başladı. Bazı İzmirlilerin ise evlerinin balkonuna Türk bayrağı astığı görüldü.