24 TV'de Mustafa Karaalioğlu'nun sorularını yanıtlayan Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, son anket sonuçlarına göre Ak Parti'nin oy oranını açıkladı. Erdoğan, Ak Parti'nin oy oranının şu anda yüzde 45-50 bandında olduğunu belirtti.

"İSTANBUL VE ANKARA'DA AÇIK ARA ÖNDEYİZ"

İstanbul ve Ankara'da açık ara önde olduklarını belirten Erdoğan, İzmir için de Binali Yıldırım'ın Aziz Kocaoğlu ile başa baş olduğununu söyledi.

"BİNALİ BEY ALACAK DİYE UMUYORUM"

Erdoğan İzmir'le ilgili, "Binali bey başa baş oynuyor. Binali Bey de İzmir'i alacak umudunu taşıyorum. CHP'nin adayı Binali Bey'le asla yarışamaz. Binali Bey, merkezi yönetimin İzmir'e verdikleri yanında orada projeleriyle konuşuyor" ifadelerini kullandı.

"PARTİM BİRİNCİ OLMAZSA GENEL BAŞKANLIĞI BIRAKIRIM"

Ak Parti'nin seçimlerden birinci parti olarak çıkacağını belirten Erdoğan, eğer partisi birinci çıkamayacak olursa genel başkanlığı bırakacağını, aynı davranışı muhalefet liderlerinden de beklediğini sözlerine ekledi.

3 DÖNEM KURALI

Erdoğan, Karaalioğlu'nun sorusu üzerine 3 dönem kuralının ilkesel olarak halen arkasında durduğunu belirtti. Böylelikle genç ve dinamik kadroların iş başına geleceğini söyleyen Başbakan, partide taze hücrelerin yer almasını arzuladığının altını çizdi.

Başbakan Erdoğan konuyla ilgili şöyle konuştu:

"MHP, HEP 3. PARTİ OLMAYA RAZI MI?"

"Siyaset insana hizmet için yapılır. Biz bu seçimden birinci parti olarak çıkacağız. Birinci parti olarak çıkmazsak ben genel başkanlık koltuğunda oturmam, çekilirim. Aynı şeyi CHP genel başkanı söyleyebilir mi, MHP yıllar yılı partinin başındasın. Sen hep 3. parti olmaya mı razısın.

"TÜRKİYE BUNA ALIŞMALI"

Batı'ya, gelişmiş ülkelere baktığımız zaman siyasetçi başarılı olamıyorsa bırakıp gider. Schröder çok değerli bir dostumdur. Partisi birinci olamadı diye liderlikten ayrıldı. Partisi bu seçimlerde 2. parti oldu. Hristiyan demokratlarla sosyal demokratlar orada iktidar oluşturdular. Türkiye buna alışmalıdır. Türkiye'de liderler başında olduğu parti birinci olamıyorsa yerini bırakmalıdır. Bunun yakalanması lazımdır.

3. dönemle ilgili konuda biz faniyiz. Faniler bakiler üzerinde söz sahibi olamaz. Biz partiyi kurarken bu teklifi yaptık. 3 dönem görev yapan bir dönem ara versin dedik. Bu, yaşı ile de alakalıdır. Bu, taze hücrelerin partilerde yer bulmasına imkan verir. İki dönem görev yapanların yerine genç dinamik kadrolar geldi. Gençlik ve kadın kollarımız bizi bu konuda sürekli zorluyor."