Polonya’da temaslarda bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Polonya Cumhurbaşkanı Bronislaw Komorowski ile Cumhurbaşkanlığı Konutu'nda görüştü. Erdoğan ardından, Parlamento Binası'nda önce Polonya Meclis Başkanı Ewa Kopacz ile daha sonra da Polonya Senato Başkanı Borusewicz ile bir araya geldi. Görüşmeler yaklaşık birer saat sürdü.

ERDOĞAN'A İSTİKLAL MARŞI VE CEDDİN DEDEN MEHTERAN MARŞIYLA SÜRPRİZ

Görüşmelere, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, AK Parti Kırklareli Milletvekili Şenol Gürşan ve Büyükelçi Yusuf Ziya Özcan da katıldı.

Başbakan Erdoğan, Varşova'daki resmi temaslarının ardından kaldığı otele girerken sürprizle karşılaştı. Polonyalı bürokrat eşlerinin oluşturduğu Polonya Türkiye Sanat Grubu üyeleri, Başbakan Erdoğan'ı İstiklal Marşı ve Ceddin Deden mehteran marşıyla karşıladı. Başbakan Erdoğan ve heyetteki bakanlar da koroya eşlik etti.

Koro üyelerine teşekkür eden ve onlarla hatıra fotoğrafı çektiren Erdoğan, gazetecilere sürprizle ilgili şunları söyledi:
"Gayet güzel sürpriz oldu. Biliyorsunuz martta Polonya Cumhurbaşkanı ülkemize geliyor ve diplomatik ilişkilerimizin 600'üncü yılı kutlamalarını başlatacağız. Şimdi kurumlarımız arasında ilişkiler başlamış vaziyette. Bu sürpriz hoş bir adım oldu. Gayet güzel olacak."