AK Parti Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Av. İsmail Ergüneş 20 Haziran Cuma akşamı düzenlenen yemekli bir toplantıda Yerel Medya ile biraraya geldi.

Paşa Köşkü'nde yapılan toplantıya Gaziosmanpaşa ve Sultangazi İlçelerinden medya mensupları katıldı.

Yemek öncesi kısa bir selamlama konuşması yapan Başkan Ergüneş, "Yapacaklarımızı şekilllendirmede sizler etkin rol oynuyorsunuz. Yerel medyayla yaptığımız bu tür toplantıları arttırmak gerektiğini düşünüyorum." dedi.

İkram sonrası Ergüneş  gazetecilerin sorularını aldı ve  sonra tüm soruları birlikte yanıtladı.

Gazeteciler Gaziosmanpaşa'da kentsel dönüşüm, trafik sorunu, AK Parti Gaziosmanpaşa'nın yeni projeleri ve İsmail Ergüneş'in Belediye Başkanlığı'na aday olup olmayacağı konularında çeşitli sorular yönelttiler.

Bir gazetecinin sizce basın özgürlüğü var mı sorusuna, basın özgürlüğü olmasa siz bu soruyu sorabilirmiydiniz diyen Ergüneş, hitabı ve olaylara yaklaşımıyla da gazetecilerin takdirini topladı.

Sorular doğrultusunda, Kentsel dönüşümden, eğitime, sağlık, spordan ve kamu alanına kadar yaptıkları hizmetlerden bahseden Ergüneş, toplantıda şunları söyledi:

HEDEFLER BELİRLEYEREK İLERLİYORUZ

Siyaset, insanın iç ve dış dünyasında olumlu değişim meydana getirebilme sanatıdır. Bugün dünyada AK Parti’nin başarısı konuşulmakta, tartışılmakta ve bu başarının sırları anlaşılmaya çalışılmaktadır.

 Biz AK Parti olarak bir hedef belirliyoruz ve hedefleri gerçekleştiriyoruz. AK Partiyi diğer partilerden ayıran önemli bir özelliktir hedef belirlemek. AK Parti’nin Türkiye’nin önüne koyduğu hedef, 2023 yılına hamaset nutukları atarak değil, Cumhuriyetimizin 100. Kuruluş yıldönümünde Büyük Türkiye’yi gerçekleştirmiş olarak girmek ve böyle kutlamaktır.




FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN!


AK partiyi dİğer partilerden ayıran diğer önemli bir özellik ise millet odaklı siyaset yapıyor olması.

Biz milletini dert gören değil, milletinin derdiyle dertlenen bir partiyiz.

KENTSEL DÖNÜŞÜM DEĞİL AFET YASASI

Gaziosmanpaşa’daki dönüşüm kentsel dönüşüm yasası değil afet yasasıdır. Depreme dayanıklı olmayan, riskli binaların dayanıklı hale getirilmesi projesidir. Çevre Şehircilik Bakanlığının çıkarmış olduğu bir yasadır bu. Bakanlık, yetki devriyle bunu yerel aktörlere bölüyor.

Burada en önemli konu dönüşüm gerçekleşirken bütün bunların hep vatandaşın rızası dahilinde olmasıdır. Vatandaşın rızası dahilinde olmayan hiçbir işi gerçekleştirmeyiz. Bu anlamda kentsel projeye en hazır belediye GOP Belediyesidir.
 
Burada bir diğer önemli konu kentsel dönüşümü kimler yapacak? Ne yazık ki Gaziosmanpaşa, geçmişte müteahhit mağduriyeti en fazla olan ilçedir.
Belediyede halkımızın bu konuda mağdur olmaması için ciddi tedbirler alıyor. Belediye bu dönüşüm sürecinde yer almak isteyen müteahhitten önce kendisine projesini sunmasını istiyor. Projeyi beğenirse onaylıyor ve o kişiyi bu sürece dahil ediyor.

Mağduriyetleri gidermek için Gaziosmanpaşa’da birde kentsel dönüşüm ofisleri kuruldu. Vatandaşın proje takibi için belediyeye gitmesine lüzum kalmayacak. Kendisine en yakın kentsel dönüşüm ofisinde projesini yakından takip edebilecek.

Kentsel dönüşümde bina altındaki tekstilcilerin,işyerlerinin de mağdur edilmemesi lazım. Erhan Başkanıma onlara ayrı bir yer göstermeyi teklif ettim. Başkan da olaya sıcak baktı. Böylece GOP'un kazancı GOP'un içinde kalır, vatandaşta mağdur olmaz.



METRO İHALESİ YAPILDI


Gaziosmanpaşa'nın trafik sorunu kısa vadede çözülebilecek bir sorun değil. Uzun vadede çalışmalarımız var. Kabataş-Bağcılar metro hattı ihalesi yapıldı. Gaziosmanpaşa'da 3 metro durağı olacak. Trafiği rahatlatmak için trafiği mümkün olduğunca yer altından vermeyi planlıyoruz.

SAĞLIK OCAĞI BULUNMAYAN MAHALLE KALMADI

Karayolları Mahallesinde 300 yataklı Devlet Hastanesi 2012 yılı sonuna kadar hizmet vermeye başlayacaktır. Mevlana Mahallesinde 250 yataklı Fizik Tedavi ve rehabilitasyon Hastanesinin yapımı devam etmektedir.

Kazım Karabekir Mahallesinde Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimiz açıldı.

24 sağlık ocağı, 126 aile hekimiyle bugün ilçemizde sağlık ocağı bulunmayan mahallemiz kalmadı.

2 semt polikliniğimiz hizmetlerine devam ediyor.


EĞİTİMLİ BİR GELECEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Eğitim konusunda cidi başarılara imza attık. Biz okulsuz mahalle kalmasın istiyoruz.

Öğrencilerimizin can güvenliği bizim için her şeyden önemli. Bu yüzden deprem güvenliği olmayan okulları yıktık ve yerine modern, derslik sayısı ikiye katlanarak yapılmış ve depreme dayanıklı okullar inşa ettik.

Bütün okullar yenilenene kadar bu çalışmalarımızı devam ettirecek, ilçemizdeki tüm öğrencilerin modern okullarda modern eğitim almalarını sağlamış olacağız.

GAZiOSMANPAŞA'YA İKİ SPOR KOMPLEKSİ

Gaziosmanpaşa’mızın spor kompleksi eksikliğini gidermek ve vatandaşlarımızı spor ve aktivite olanaklarını arttırmak amacıyla girişimlerde bulunduk. Kazım Karabeir mahallesi Şeker Bulvarı üzerinde Spor kompleksi yapımına başlandı.

Küçükköy Beşyol’da Küçükköy Stadının karşısına , hem spor kompleksi ve gençlik merkezinin bulunacağı ayrıca semt pazarıda olabilecek bir alanıda kapsayan bir Kompleks yapımı içi Büyükşehir Belediyemizin proje çalışmaları tamamlandı yapım aşaması devam etmektedir.

Pazarların bu komplekse taşınması Gaziosmanpaşa trafiğini de oldukça rahatlatacaktır.

DAHA KALİTELİ KAMU HİZMETİ İÇİN


Gaziosmanpaşa’ya İşkur Müdürlüğü geliyor müjdesini veren Ergüneş, Gaziosmanpaşa'ya Kadın Sığınma Evi yapacaklarını da söyledi.
Ek adliye binasının ve Karadeniz mahallesi polis karakolunun hizmete girdiğini söyleyen Ergüneş, Küçükköy’e Emniyet Müdürlüğü'yle ilgilide "Küçükköy’e Emniyet Müdürlüğü gelmesiyle bu semtimizde önemli bir canlılık oldu."dedi.
.

BELEDİYE İLE UYUM İÇERİSİNDEYİZ

GOP Belediyesi ile uyum içindeyiz. Teşkilatımızda uyum içerisindeyiz. Bu uyumun ve birlikteliğin en güzel örneğini TT Arena’da gösterdik. Bu uyumdan kazançlı çıkan Gaziosmanpaşa olmuştur. Teşkilatımızın kendi içinde birliği ve bütünlüğü, Gaziosmanpaşa Belediyesi ile uyumlu çalışması , Gaziosmanpaşamıza hizmetin sağanak gibi yağmasına vesile oldu.

ÇÖZÜM ODAKLI ÇALIŞIYORUZ


2012 seçimlerinde teşkilat olarak hedefimiz belli. Oy hedefimiz % 65, üye hedefimiz 25 binken şimdi 65 binin üzerinde üyemiz var. Biz bunu 100 bine çıkartmayı hedefliyoruz. Biz teşkilat olarak milletin her türlü sorunuyla çözüm odaklı çalışıyoruz. Kimi zaman köpeğini rahatsızlandığı için veterinere götürmemizi isteyen bir vatandaşımızın da, TV’si bozulduğu için servise götürmemizi isteyen yaşlı bir vatandaşımızın da çözümü oluyoruz.

İsmail Ergüneş konuşmasının sonunda gazetecilerin merakla beklediği sorunun cevabını verdi. Gaziosmanpaşa Belediye Başkanlığı’na aday mısınız sorusuna Ergüneş,  şu anda ilçe teşkilatı başkanlığından sorumluyum. Partimiz bizi hangi göreve getirirse yaparız. Önemli olan verilen görevi düzgün yapabilmek. Çünkü bizim sloganımız şu: Yeryüzünde son aç yatağına tok girmedikçe , son yetimin başı okşanmadıkça, son mazlumun hesabı zalimden sorulmadıkça bu mücadelemiz bitmeyecek, diyerek konuşmasını noktaladı.

Toplantı sonrası İsmail Ergüneş ve gazeteciler birlikte bir hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmediler.



Toplantı sonrası ortak görüş bu tür toplantıların daha sıklıkla gerçekleşmesi oldu.