Hazıiran 2015’Ite yapılacak genel seçimler yaklaşırken renkli simalarda aday adaylığı için yarışıyor.  İstanbul’da aday adaylığında patlama yaşayan Ak Parti’de genç bir işadamı ve tıp doktoru olan Orhan Yanar’da var.  Academia Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Orhan Yanar’la seçimleri ve aday adaylığını konuştuk. aydınSes’e çarpıcı açıklamalar yapan Dr. Orhan Yanar, Ak Parti’nin Türkiye’de her alanda değişim ve dönüşüm yaptığını ve bunlara kendisinin de genç bir insan olarak Meclis’te katkıda bulunmayı istediği için aday adayı olduğunu açıkladı. Aynı zamanda Özel Sağlık Kuruluşları Drneği Yönetim Kurulu Üyesi ‘de olan Dr. Orhan Yanar aydınSes’in sorularını şöyle yanıtladı:

ayrdınSes : Orhan bey sağlık sektöründesiniz genç yaşta siyasete soyundunuz aslında güzel bir şey kendinizden bahsedermisiniz? .

HİZMET İÇİN ÖNEMLİ BİR YARIŞA GİRDİK

Dr. Orhan Yanar : 1976 Adana doğumluyum, evli 2 çocuk babasıyım. Kadın doğum uzmanıyım. Memleketim Adana ama Türkiye'nin çok çeşitli illerinde hizmet veren zincir hastanelerin de yönetim kurulu başkanıyım. Şu anda Adana, Şanlıurfa ve Samsun’da aynı zamanda İstanbul da faaliyet gösteren Özel Yıldız Academia Hastanesi  Yönetim Kurulu Başkanıyım. Ak Parti kurulduğu günden bu yana hep partimizin hizmetinde olduk. İl teşkilatlarında ilçe teşkilatlarında yoğun çalışmalarımız oldu. Seçim koordinasyon merkezlerinde çalışmalarımız oldu. Medya tanıtımdan sorumlu başkan yardımcılığı dönemlerim oldu. Bu dönem de bir karar aldık aday adaylığı sürecimiz başladı. Şu anda da bir temayül sürecini atlattık aday adaylığından kesin adaylığa geçebilmek için tüm çalışmalarımızı yapıyoruz. Tabi ki bu bir yarıştır. Oraya başvuran tüm kardeşlerim bu işi hakkı ile laiki ile yapabilir.

TÜM A. ADAYI ARKADAŞLARA BAŞARILAR

aydınSes : Ak Parti'de milletvekili olabilmek için çok ciddi bir aday başvurusu var.

Dr. Orhan Yanar :  Bu Ak Parti’nin ne kadar doğru yolda olduğunu gösteren bir kritaldir.  Bana göre halkın teveccühünü bu hareketin hala kurulduğu günkü heyecanını koruyabildiğinini göstermektedir.

aydınSes : Bende şimdi neden Ak Parti diye soracaktım... Siz direk oraya girdiniz...

Dr. Orhan Yanar :  Ak Parti’nin Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın şahsından çok daha geniş algılanması gerektiğini düşünüyorum. Bu mesele; bir milletin diriliş meselesidir. Osmanlı’nın son devirleri ile birlikte ele alırsak yaklaşık 200 yıldır, Anadolu insanlarının nasıl uyutulduğunu, narkozlandığını, bir takım manipülasyonlarla, siyaset oyunlarıyla, toplum mühendislikleriyle nasıl oyalandığının algılanması gereken bir meseledir.

Elhamdülillah partimiz kuruldu. Halkımızdan almış olduğu destek ve teveccühle şu geçmiş 12 yıla bakarsak insanların hayat standartlarının ne noktalara geldiğini hep birlikte yaşıyoruz ve görüyoruz.

aydınSes: Ak Parti neleri değiştirdi?

Dr. Orhan Yanar : Bir taraftan demokratikleşme kritalleri, bir taraftan sağlıktaki değişim ve dönüşüm, bir taraftan ulaşımdaki rahatlamalar, yapılan oto yollar, uçakla seyahatin bu kadar kolay hale gelmesi. İnsan hayatının hangi noktası varsa Allah'a şükür partimizin yapmış olduğu hizmetler o nokta da insanlara kolaylık getirdi.

BAŞKANLIK SİSTEMİNE GEÇİLMELİ


Şimdi önümüzde yeni bir süreç var bu yeni süreçte başkanlık sistemine geçilmesi gerekiyor. Daha modern, daha demokratik, daha insan odaklı bir Anayasa yapılması gerekiyor. Önümüzde çok ciddi bir çözüm süreci, kardeşlik projesinin, birlik beraberlik içerisinde sonuçlanma süreci var.
Ben de Türkiye'nin her tarafında, özelikle; Güneydoğu’da uzun yıllar iş ve hekimlik hayatım olduğu için  bu işlerin bir parçası olmak istedim. Açıkça buna bir katkı sağlamak istedim ve Allah nasip ederse elimizden gelenleri yapacağız inşallah. 

GÜNEYDOĞU’YU ÇOK İYİ BİLİRİM

aydınSes: Şu anda çözüm sürecini nasıl değerlendiriyorsunuz. Çok farklı söylemler var. Özelikle Selahattin Demirtaş'la Bülent Arınç arasındaki sürtüşme; birisi farklı konuşuyor birisi farklı konuşuyor. Öbür tarafta ise İmralı'da görüşen bir ekip var. Onlar farklı konuşuyor yani Cumhurbaşkanı Tayyip İErdoğan yine farklı söylemlerde bulunuldu.

Dr. Orhan Yanar :  Ben hayatımın 10 yılını Şanlıurfa'da geçirdim. Şanlıurfa Adıyaman, Diyarbakır, Batman ve Mardin köy köy aşiret aşiret bilirim. Oradaki insanların tamamı beni bilir. Nereye gidersem gideyim her evin kapısını çalacak derecede samimi dostluklarım var. Olayı biraz şöyle yorumlamak lazım. 30 yıldır yaşanan bir süreç var. Binlerce insanımızın hayatını kaybettiği, bu ülkenin milyonlarca dolarının havaya uçtuğu bir süreç var. Bu hadisenin tabi ki bir günde hiç sorun, sıkıntı olmadan, sihirli bir değnekle çözülmeyeceğini hepimiz biliyoruz. Tabi ki bu çözüm süresince içerisinde özelikle HDP den Kandil ayağından, İmralı ayağından farklı noktalardan farklı sesler çıkabiliyor. Ama ben Ak Parti üyesi ve milletvekili aday adayı olarak şunu çok net görüyorum. Partimiz kararlılığını hiç bir şüpheye mahal vermeden gösteriyor bu da vatandaşta ciddi karşılık buluyor.
HDP KÜRTLERİ TEMSİL EDEBİLSEYDİ...

Bugün güneydoğu'ya baktığımız zaman iki tane parti var. Birisi Ak Parti diğeri HDP. Eğer HDP gerçekten Kürtleri ve Kürt kardeşlerimizi temsil edebilseydi bizim partimizin buralarda yüksek oy alabilmesini nasıl açıklayacağız. Oradaki Kürt kardeşlerimiz Sayın cumhurbaşkanı’mızı çok seviyor, adeta kendi ailesinin bir bireyi olarak görüyor. Ona güveniyor onun gizli bir gündemi onun gizli bir planı, kendilerine kurulan bir tuzak olmayacağını çok iyi biliyor. Onun içinde Cumhurbaşkanı’mızın çizdiği yolda bu süreç bana göre gayet yerinde gidiyor.

Şuna dikkat çekmek lazım. Şehit ailelerimize yeni şehit aileleri eklenmiyor. Tabi ki biz bu süreci söylerken geçmişte bu mücadelemizde yer alan yer bulan ve şehit olarak hakkı rahmetine kavuşmuş kardeşlerimiz inde Allah mekanlarını cennet etsin, bu millet onların emanetlerine sonuna kadar sahip çıkacak. Ben şehit ailesi olan şehit yakını kardeşlerimle de görüştüğümde ileri derecede sağ duyu ile bu hadiseye sahip çıkıyorlar. ‘Evet bizim çocuğumuz şehit oldu,  ama bugün devletimiz bize sahip çıkıyor’ diyorlar.  İnsanlarımız sürece destek veriyor.

GÖREV AÇISINDAN HİÇ BİR ŞÜPHEM YOK

aydinSes: Siyasetteki hedefiniz ne ?

Dr. Orhan Yanar :  Siyaset tabi ki bir iddia işidir. Ben milletvekilliğini yapabileceğime hem de iyi yapabileceğime inandığım için aday adaylık sürecine başvurdum.  Eğer burada bir şüphem ve tereddüdüm olsaydı böyle bir yola zaten çıkmazdım. Allah nasip eder parti üst yönetimimiz buna uygun görür, vatandaşlarımızda oyları ile teveccüh ederse. İnşallah millet vekili olarak görevi en iyi şekilde yerine getirmeye çalışacağım.