AĞR İl Seçim Kurulu, BDP tarafından yapılan İlçe Seçim Kurulu’na yapılan yerel seçimlerin iptali yönündeki başvuruyu kabul etti. Kentte, 1 Haziran’da yeniden seçim yapılmasına karar verildi.

İl Seçim Kurulu’nun kararına ilişkin BDP Ağrı Belediye Başkan adayı Sırrı Sakık ve Ak Parti Ağrı Belediye Başkan adayı Hasan Arslan,Adliye Sarayı önünde açıklama yaptı. Sakık, itirazlar üzerine oyların birkaç kez tekrar sayıldığını, bu sırada bazı noksanlıkları tespit ettiklerini, ortamın hiçbir tarafın istemediği biçimde giderek gerginleştiğini bunun üzerine seçimin iptalini istediklerini söyledi. Başvurularının kabul edildiğini ifade eden Sırrı Sakık, itiraz üzerine sayım yapılan 24 sandıkta 150 oy önde olmalarına rağmen durumu yeniden değerlendirerek seçimin iptali yönünde başvuruda bulunduklarını açıkladı. AK Parti Adayı Hasan Arslan da, seçimin iptali için 4 gün önce başvurduklarını, meşrutiyetini kaybeden seçimin yenilenmesinin yararlı olacağını söyledi.

Ağrı’da 30 Mart’ta yapılan seçimlerde BDP adayı Sırrı Sakık’ın 10 oy farkla seçimi kazandığı belirtilirken, 196 sandıkta yapılan sayımın hatalı olduğunu öne süren AK Parti itirazda bulunmuş, bu sandıkların tekrar sayımına karar verilmişti. 

İl Seçim Güvenlik Kurulu'nda basın toplantısı düzenleyen Vali Mehmet Tekinarslan, seçimin yenilenmesi kararının hayırlı olmasını dilediğini belirtirken, sonucun Ağrı halkı tarafından sabır, hoşgörü, saygı ve olgunlukla karşılanacağına inandığını belirterek, “seçimlerinde yüksek bir saygı ve rekabetle yarışan tüm siyasi partilere, tüm adaylara, özelde de il belediye başkanlığı seçiminde yarışan adaylara ve onlara gönül verenlere şimdiye kadar hukuk dışı hiçbir eyleme fırsat vermedikleri için teşekkür ediyor ve yinelenecek seçimde adaylara başarılar diliyorum" diye konuştu.