SULTANBEYLİ’de telefonla arayarak kendilerini polis olarak tanıttıkları 73 yaşındaki H.E.’yi dolandırmaya kalkan şüpheliler parayı çekmeye geldikleri bankada polis tarafından yakalandı. Şüpheliler çıkarıldıkları mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Telefon dolandırıcılılarının son hedefi 73 yaşındaki H.E. oldu. Telefonla aradıkları yaşlı adamı, banka hesaplarının terör örgütü tarafından ele geçirildiğine ikna eden şüphelilerin, verdikleri hesap numarasına para transfer etmesini istedi. Kendisini arayanları gerçek polis sanan H.E.’nin istenen hesaba para havale ettiği ancak daha sonra durumdan şüphelenerek polise aradığı öğrenildi.
Gerçek polislerin aranmasıyla ortaya çıkan dolandırıcılık olayıyla ilgili başlatılan soruşturmada polis banka yetkilileleri ile irtibata geçerek hesabe bloke koydurdu. Şüphelilerin hesaptaki parayı çekmek için geldikleri banka şubesi yetkilileri onları oyalayarak polisi aradı. Polis düzenlediği operasyonda 4 kişiyi gözaltına aldı.  Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği'ne getirilen şüpheliler parayı bir arkadaşlarının ricasıyla çekmeye geldiklerini anlattı.

Polisteki işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edilen şüphelilerden M.V.E. (20) ile A.A. (18) tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer şüpheliler ise serbest bırakıldı.