Torba Yasa Tasarısı’nın TBMM Genel Kurulu’nda yapılan görüşmelerinde son dakika önergeleri damgasını vurdu. İstanbul'da CHP'li belediyede olan Ataşehir'de kurulan 'Finans Merkezi'nin arazisi, Torba Yasa'da yapılan son dakika önerisiyle AK Partili Ümraniye Belediyesi'ne bağlanmak isteniyor. Muhalefet partileri tepkili...

Önergede, “Büyükşehir Belediyesi Sınırları İçerisinde İlçe Kurulması Kanunun 1’inci maddesine ekli (16) sayılı listesinin 8. sırasında yer alan “Barbaros” ibaresi ‘Barbaros Mahallesi’nin 04 karayolunun güneyinde kalan kısmı’ şeklinde değiştirilmiştir” denildi. CHP Milletvekili Celal Dinçer, önergeyle Barbaros’un hiçbir bağı olamyan Ak Parti’li Ümraniye Belediyesi’ne bağlamak istendiğini savundu, “Ağaoğlu gibi o bölgedeki büyük müteahhitlerin projesi. Ataşehir Belediyesi’nin binasının olduğu yeri alıyorsunuz. Burası İstanbul’un Finans Merkezi’nin olduğu yer. Büyük müteahhitler şu anda Ataşehir Belediyesi’ne harç ödüyorlar. ‘Siz burayı Ümraniye’ye bağlarsanız, biz bu harçtan kurtulacağız’ diyorlar” sözleriyle tepki gösterdi.

SÜRPRİZ YUMURTA


HDP Milletvekili Hasip Kaplan “Burada trilyonların konuşulacağı bir rant var” dedi. MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, “Ağaoğlu oraya gelecek mi gelmeyecek mi? Rant üzerinde oturuyorsunuz hepiniz” diye itiraz etti. CHP Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt de “Sürpriz yumurta çıktı bugün. Sürpriz yumurta, Ağaoğlunu nasıl ihya ederiz?” tepkisini gösterdi.

BAKAN: FLULUĞU ÇÖZECEK

Şehircilik Bakanı İdris Güllüce eleştirileri yanıtladı: “Vergi ve ruhsat işlemlerinde Ataşehir ile Ümraniye arasındaki flulukları çözen ama hiçbir şeyi değiştirmeyen bir uygulama. İlçe hududunda bir değişiklik olmuyor.”