Sağlıklı çocuğu olan aileler bilirler, büyümeye başladığında çocuklar evin neşesi olur. Yaptıkları ve yapmaya çalıştıkları her şey size mutlu eder.

Ne güzeldir…

Ne büyük mutluluktur….
Serabral Palsili çocukları olan aileler ise ,
büyüdükçe ağırlaşan durumları karşısında, çocukları için yapabilecekleri çok az şey vardır…
Fizik tedavi ile rahatlamalarını sağlamak,
ve vazgeçmemek….

Sağladığınız hiçbir konfor serabral palsili çocukların nöbet geçirme riskini azaltmaz. Nöbet geçirme riski her zaman vardır. Aileler , serabral palsili çocuklarının nöbet geçirmemesi için her dakika dua ederler.

Sabah yataktan bu riski düşünerek kalkar sınız. Çünkü, Serabral Palsili çocuğun geçirdiği her nöbet, o zamana kadar ne öğrendiyse beyin tarafından resetlenir. Her şeye yeniden başlarsınız.
Yeniden kendinizi bir döngünün içerisinde bulursunuz. Çünkü ,öğrendiği her şeyi yeniden öğrenmesi gerekmektedir.. Yaşadığınız her tecrübe sizi, bir sonrası için daha güçlü yapar. Her şey yolunda gitse de, nöbet geçirme riskini asla kafanızdan atamazsınız. Bu sadece bir ayrıntıdır.
İyi bir uyku uyuyamazlar, serabral palsili çocukları dışarıdan gelen en küçük ses bile heyecanlandırıp huzursuz etmeye yeter. Bağışıklılık sistemleri çok zayıf olduğu için hemen hasta olurlar. Heyecanlandıklarında veya mutlu olduklarında kasılırlar veya gevşerler.
Sabah onunla uyanırsınız,

Kahvaltısını ettirirsiniz, eğer yutma sorunu yoksa… Fizik tedavi yapmak için uğraşırsınız, eğer fizik tedavi yapmaya istekli ise…

Sonra koştur, koştur , hayata yetişmeye çalışırsınız. Yetişmeye çalıştığınız her yerde mutlaka çocuğunuz yanınızda olmak zorundadır. Siz olmadan o kimse ile kalmaz ve kimseyi de istemez. Eğer çok ağır serabralli değilse…..
Size aldığı nefes gibi ihtiyacı olan bir çocuğa sahipseniz,
alışveriş, yemek , ev işleri , her zaman çocuğunuz mutlaka yanınızda olur,

Siz olmadan olmaz…

Bütün görevlerinizi sevgi ile yaparsınız. Ona sarılır, kucaklar ve öpersiniz. Asla yorulmazsınız.
Her akşam onu yatağa taşıdığınızda, sorunsuz bir gün geçirdiğiniz için şükür edersiniz. Nöbet geçirmediği için, hastalanmadığı için, hatta huzursuz olmadığı için…
Sabah aynı rutini yaşamak üzere yatağa uzandığınızda, gün içinde çocuğunuz için yapmaya vaktiniz olmayan ve yapamadığınız herşeyi yarın yapacağınıza kendinize söz verirsiniz.
Asla ve asla Vazgeçmezsiniz…..

NOT
Serebral palsinin bulgularını hafifletmek için uygulanan tedaviler, ameliyatlar ve tekerlekli sandalye gibi ihtiyaçların giderleri, ne yazık ki bazı ailelerin maddi durumunu aşmaktadır. Bağışta bulunarak bu çocukları tedavi ettirebilir, bazılarının yürümesini sağlayabilir ve hayatlarında kocaman bir fark yaratarak onların ve ailelerinin umudu olabilirsiniz. bircanbinumut.org