Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Şampiyonlar Ligi B Grubu ikinci maçında Fransa'nın Lille takımı karşısında elde ettikleri skorun kendileri için kötü olmadığını söyledi.

Güneş, 1-1 biten maçın ardından yaptığı değerlendirmede, “Bugün berabere kaldık. Sevindirici mi üzücü mü bilemiyorum. Çünkü İnter galibiyetinin ardından kendi sahamızda 3 puan almak bize büyük avantaj sağlayabilirdi” dedi. Lille’nin deplasmanlarda iyi oynamasından dolayı kontrollü oynamayı düşündüklerini anlatan tecrübeli teknik adam, ancak bunu yaparken tedirginlik yaşadıklarını ifade etti.

Golü de basit bir şekilde yediklerini anlatan Güneş, “İkinci yarı elverişsiz zemine rağmen daha önde basan, gol kovalayan taraftık. Skor çok kötü değil. Rakibin özellikle deplasmanda iyi oynaması, kontrollü oynayıp hızlı çıkması etkileyebilirdi. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Pozisyon üretemememiz eksiğimizdi. Her şeye rağmen bir puanı kayıp görmemek lazım. Şu anda öndeyiz. CSKA ile ard arda 2 maçımız var. Alacağımız 4 puan çok büyük bir avantaj sağlar. Bu maç ta çok önemliydi, kaybetseydik avantaj rakibe geçecekti. İnter'in de gelecek hafta Lille ile maçı var. Bizim de deplasmanda CSKA Moskova deplasmanında alacağımız beraberlik veya galibiyet çok büyük büyük avantaj sağlar. Dolayısıyla CSK Moskova ile oynayacağımız maç ile İnter-Lille maçı grubun durumu açısından önemli olacaktır'' diye konuştu.

RUDİ GARCİA'NIN AÇIKLAMALARI

Lille Teknik Direktörü Rudi Garcia, ikinci golü atamadıkları için maçı berabere bitirdiklerini söyledi.
Önde oldukları maçı berabere bitirdikleri için üzgün olduklarını ifade eden Garcia, “Defansif anlamda iyi oynadık ama ikinci golü atamadıktan sonra gol yeme ihtimaliniz artıyor. Biz de penaltı ile bir gol yedik ve maç 1-1 beraberlikle sona erdi” şeklinde konuştu.

Grupta her şeyin mümkün olduğunu dile getiren Garcia, kendilerinin ise bir an önce maç kazanmaları gerektiğini belirtti.
Hüseyin Avni Aker Stadı'nda ambiansın çok güzel, ancak zeminin kötü olduğunu söyleyen Garcia, sahada da bekledikleri gibi fakat daha çok mücadele eden bir Trabzonspor bulduklarını sözlerine ekledi.