Hakkari’nin Çukurca İlçesi’nde PKK’lı teröristlerin saldırısında şehit düşen 24 askerden Kocaeli’nin Karamürsel İlçesi’nde oturan Komanda Onbaşı 24 yaşındaki Hüseyin Güldal’ın babası Mustafa Güldal, oğlunu toprağa verdiği 4 dönümlük araziyi, ’şehitlik’ yapılması için devlete bağışladı. Bu arada Hüseyin’in şehit olduğu elbisesinin cebinden nişanlısıyla çekilmiş fotoğraf çıktığı belirtildi.

Karamürsel’deki Yalakdere semtinde oturan baba Hüseyin Güldal ve ailesine hemen her gün ziyaretler gerçekleştirilirken, Mehmetçik Vakfı Genel Başkanı Emekli Tümgeneral Salih Güloğlu, Kocaeli Şube Başkanı Emekli Albay Mehmet Solak, dün de Kocaeli Valisi Ercan Topaca aileyi ziyaret etti. Güldal ailesi, şehit Hüseyin Güldal’ı 20 Ekim’de toprağa verdikleri yaklaşık 4 dönümlük araziyi de, şehitlik yapılması için devlete bağışladı.

Tek oğlunu şehit vermenin acısı yüreğinde taşıdığını anlatan Hüseyin Güldal, daha önce de kendisini ziyarete gelen Vali Ercan Topaca ile yaptığı görüşmesinde oğlunun acemi eğitiminden sonra dağıtımının Hakkari’ye çıktığını, dağıtım iznine geldiğinde nişanlandığını söyledi. Baba Güldal, "Dağıtım için 10 gün izin vermişlerdi. Sözlüsü ile nişan yaptıktan sonra birliğine uğurladık. Her şey Allah’ın takdiri" diye konuştu.

Şehit Onbaşı Hüseyin Güldal’ın ailesine teslim edilen cüzdanından onun kanıyla boyanmış 150 TL ve nişanlısı Ebru Utkaş ile birlikte çekilmiş fotoğrafının çıktığı da belirlendi. Ailenin sakladığı bu cüzan ve fotoğrafı görenler duygularına hakim olamayarak gözyaşlarını tutamıyor.