Eyüp Belediyesi “Onbir Ayın Sultanı” Ramazan ayında her gün binlerce kişiye mahallelerde ve Eyüp Sultan Camii’nin arkasındaki Tarihi Cülus Yolu’nda iftar yemekleri veriyor… Bu yemeklerin bir kısmının giderlerini hayırseverler karşılıyor.

İş dünyasından, sanat dünyasından kişilerin destekleriyle verilen açıkhava iftarlarına yoğun ilgi gösteriliyor. Önceki gün sanat dünyasının ünlü ismi Seda Sayan, tarihi Cülus Yolu’nda 2500 kişiye iftar yemeği verdi.

 FOTOĞRAFLAR İÇİN BURAYI TIKLAYIN!

İftar programı öncesi Seda Sayan oğlu Oğulcan, menajeri Sitelyo Pipis, basın danışmanı Özgür Aras ile birlikte Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu’yu makamında ziyaret etti. Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, Ramazan ayının yardımseverlik, kardeşlik ve birlik beraberliğin en güzel yaşandığı bir ay olduğunu belirterek Seda Sayan’a duyarlılığından dolayı teşekkür etti. Başkan Kavuncu, Sayan’a Eyüp’ü simgeleyen altın varaklı bir tabak hediye etti.

Sayan, Başkan Kavuncu’ya teşekkür ederek iftar programının yapıldığı alana oğluyla yürüyerek geçti. Vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaşan Sayan, iftar yerine güçlükle varabildi. Vatandaşları tek tek selamlayan ve hatıra fotoğrafı çektiren Sayan zor anlar yaşadı.

Aracı trafikte sıkışan Sayan’ın imdadına iftar için Eyüp’e gelen bir vatandaş yetişti. Bir anda aracında Seda Sayan’ı gören araç sahibi onu gideceği yere kadar götürdü. Seda Sayan’ın Eyüp’teki ikinci durağı Mihmardar Restaurant oldu…. Burada ailesi ve twetter hayranları için verdiği iftar programına katılan Seda Sayan, orucunu açtı. Eyüp’te büyüdüğünü ve babasının Pierre Loti’de çalıştığını belirten Sayan, her yıl vatandaşlara iftar yemeğini Eyüp’te verdiğini ve burasının kendisi için manevi değerinin çok olduğunu kaydetti.

Babam Pierre Loti kahvehanesinde çaycıydı…

Oğlu Evlenme Yasağı Koydu…

Babasının Pierre Loti tepesinde kahvede çaycılık yaptığını anlatan Sayan, “Eyüp bizim için çok önemli, burada unutulmaz anılarımız var” dedi. Üniversite eğitimi için oğlunu İtalya’ya yollayacak olan Sayan onunla bol bol hasret giderdi. Uzun bir süre ayrı kalacaklarını belirten Sayan, oğlunun kendisine evlenme yasağı koyduğunu açıkladı.